Administracions

administracions

L'alcalde d'Amer fa precintar el despatx de la secretària

La mesura es decideix per consell dels Mossos d'Esquadra, però permetrà un accés regulat als documents

S'ha nomenat una secretària accidental mentre no es resolgui l'expedient

L'alcalde d'Amer, Albert Plana, va fer ahir un decret d'alcaldia perquè es precintés l'accés al despatx de la secretària, Concepción Aguilera, que ha estat suspesa de feina arran de l'expedient administratiu. L'alcalde va fer el decret seguint el consell dels Mossos d'Esquadra, segons va explicar, per garantir que al despatx on hi ha els expedients del consistori hi hagi un accés regulat. De fet, a la porta, a banda d'haver-hi ara una cinta, hi ha també un paper amb l'escut de l'Ajuntament i qualsevol funcionari que hi accedeixi per buscar documentació haurà de deixar constància del seu accés al despatx i de quina documentació hi ha anat a buscar.

Abans que se segellés el seu despatx, Concepción Aguilera va acudir ahir altre cop a l'Ajuntament per completar l'acta d'arqueig (deixar constància de com estan les finances municipals en el moment que ella marxa). A més, també es va endur objectes personals del despatx. Mentre l'administració no destini un substitut temporal a Amer, l'alcalde va resoldre el buit nomenant secretària accidental una altra funcionària, Pilar Fontàs. Precisament, aquesta treballadora, com altres, també se les havia hagut amb Aguilera, ja que va haver d'anar a declarar al jutjat, fa un temps, per un pagament a proveïdors que es va efectuar mentre Aguilera no era a l'Ajuntament.

A partir del decret d'alcaldia que obre l'expedient, ara s'haurà de nomenar un instructor de l'expedient, que ha de ser algú de rang superior. Després s'escoltaran les parts implicades i l'instructor decidirà si hi ha faltes i si són lleus, greus o molt greus. En el cas que fossin molt greus, això podria comportar l'expulsió del cos de funcionaris, però sembla poc probable. Si es tracta de faltes greus, però, podria decidir-se el seu trasllat de manera que no treballaria més a Amer, segons fonts consultades.

En tot cas, ara s'obre un període de com a màxim sis mesos per resoldre l'expedient. Mentrestant, Aguilera està suspesa de feina però no de sou. De fet, no percebrà durant aquest temps els complements salarials que té, però mantindrà el sou base, de prop dels 900 euros. Amb els diversos complements que té, però, el seu sou mensual era d'aproximadament 5.500 euros bruts al mes.

L'expedient obert a la secretària contempla cinc àmbits: actuacions que han representat faltes de respecte reiterades a regidors, treballadors municipals i proveïdors de l'Ajuntament i actituds “impròpies del seu càrrec”; incompliment de decrets d'alcaldia i obstrucció a decisions dels òrgans de govern; faltes d'assistència no justificades; incompliment d'obligacions i actuacions amb manifesta manca de competència, i finalment, actuacions judicials contra l'Ajuntament, de deslleialtat institucional i generadores d'indefensió jurídica de l'Ajuntament d'Amer.

LA XIFRA

6
querelles
té presentades Concepción Aguilera contra l'Ajuntament i els seus responsables polítics.
Maldecaps als proveïdors

Si és d'Amer, tardarà a cobrar més del compte

L'Ajuntament d'Amer no té problemes de tresoreria, i en canvi, va tardar 4 anys a abonar 4.000 euros a un constructor d'Amer. El problema era, segons algunes fonts, que el proveïdor no era sant de la devoció d'Aguilera.I aquest no és l'únic cas. Un dels més greus, per l'alcalde, és el que afecta les obres de la primera fase del polivalent, unes obres que duia a terme l'empresa Bisectriu. “L'empresa va arribar a l'extrem de dir que renunciava a l'obra”, va explicar Plana. Això, perquè Aguilera no donava l'ordre de pagament. També es van veure afectats Construccions Sau (sembla que el seu “delicte” era tenir bona relació amb l'exalcalde Joan Güell) i la Gestoria Cànovas, quan va començar a fer les nòmines dels treballadors municipals. I és que abans de contractar la gestoria, les nòmines les feia la secretària i sembla ser que no li va agradar perdre aquesta parcel·la. També va amenaçar amb una querella, per carta, a una empresa de Cassà quan van gosar demanar-li que desencallés un pagament.

L'oposició no cobra

Aguilera no hauria donat ordre de fer l'ingrés

Una de les situacions més estranyes té a veure amb el grup d'ERC, a l'oposició. Des del mes de febrer, quan Plana va prendre possessió com a alcalde, els cinc regidors d'ERC no perceben les indemnitzacions que els pertoquen. Segons l'alcalde, el portaveu d'ERC, Xavier Targa, va posar-se en contacte amb ell fa un parell de mesos per demanar-li què passava, i l'alcalde va dir que ho resoldria. Ho va fer amb un decret d'alcaldia ordenant que es pagués el que pertocava als regidors, però assegura que Aguilera no en va fer cap cas, com havia fet en altres casos. Plana només s'explica aquest fet si la secretària pretén crear més mala maror entre els grups.

Visita poc amistosa

Aparentment tranquil·la a dins, i no tant a fora

Aguilera va mostrar bon tarannà entre els treballadors, ahir, en la seva breu visita a l'Ajuntament, però no va ser tan amistosa amb d'altres. La secretària expedientada, un cop va abandonar el consistori, va dirigir-se a un establiment de la població i, segons diverses fonts, va amenaçar la dona que el porta, ja que, presumptament, Aguilera havia identificat el marit de la dona com un dels que l'havien escridassat el dia abans a la sortida de l'Ajuntament. Una altra situació estranya que es va viure fa poc va ser quan l'equip de govern va decidir canviar el lloc on se celebren els plens. Primer Aguilera s'hi va oposar presentant un informe i argumentant que qualsevol acord que es prengués a la nova sala seria nul de ple dret i que s'hauria de repetir. L'equip de govern va demanar assessorament extern, i en veure que no feien cap disbarat, ho va tirar endavant. La dona va semblar que s'avenia al canvi, segons l'alcalde, però el primer dia que s'hi va fer el ple va advertir a Plana que tot plegat era il·legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia