Administracions

hisenda municipal

Els veïns de Sant Hilari podran ajudar a fer el pressupost

Cada ciutadà podrà fer fins a tres aportacions, que el govern local valorarà

L'Ajuntament de Sant Hilari elaborarà el pressupost del 2014 a partir de les propostes que facin els ciutadans, segons va explicar ahir el primer tinent d'alcalde, Joan Garriga. L'equip de govern impulsarà una campanya a través del web municipal, els perfils oficials de Facebook i Twitter i mitjançant cartells informatius per convidar la gent a participar en l'elaboració del pressupost, que es vol portar en el ple el mes de març.

Cada ciutadà podrà fer un màxim de tres aportacions, per via del web, a través d'un formulari electrònic, mitjançant correu electrònic ([email protected]) o omplint les butlletes, que es podran trobar a la Casa de Cultura i a Can Rovira. Qui vulgui aportar idees per a l'elaboració dels comptes haurà d'especificar noms i cognoms i deixar una adreça electrònica o un número de telèfon de contacte. El termini per presentar idees i propostes s'acaba el 5 de març.

Una vegada recollides totes les propostes, l'equip de govern en valorarà la viabilitat i estudiarà si les incorpora al pressupost del 2014 i les dota de les partides pressupostàries preceptives. “No estem parlant de grans números, perquè el marge de maniobra que tenim amb el pressupost, en el context econòmic actual, és, malauradament, molt reduït”, explica Garriga. No obstant això, assenyala, “la iniciativa té com a objectiu fomentar la participació ciutadana i la transparència municipal”. “Veurem què preocupa realment als ciutadans i què no, i intentarem explicar després quines propostes es poden dur a terme i perquè”. L'Ajuntament va fer el mes de novembre una jornada informativa sobre com s'elabora el pressupost, i va contestar 43 preguntes que els vilatans havien fet arribar als representants polítics prèviament. Una de les preguntes més recurrents, segons Garriga, era “què cobren els polítics”, quantitat que representa un 2,5% dels ingressos ordinaris, segons Garriga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia