Administracions

administracions

L'oposició a Figueres retreu a CiU la gestió feta a Fisersa

Reclamen explicacions per l'acomiadament “fulminant” del gerent i volen que tots els grups tornin a ser al consell d'administració

Crítiques perquè Toro assumeix el paper de gerent per ara

Els grups a l'oposició a Figueres van carregar ahir contra la gestió que ha fet l'equip de govern de CiU a l'empresa municipal de serveis, Fisersa, els últims anys. Reclamen a l'equip de govern de Marta Felip que doni explicacions sobre els motius de l'acomiadament “fulminant” del gerent, Josep Viñas, volen transparència i també que tots els grups tornin a estar representats al consell d'administració de l'empresa municipal, com ho estaven fins fa uns mesos.

Ahir es va celebrar una junta general extraordinària en què es va aprovar la destitució del gerent, Josep Viñas, amb els vots a favor de CiU i el PP. El PSC i ERC hi van votar en contra, i ICV, la CUP, AMC i els dos representants de l'Ajuntament de Vilafant es van abstenir.

El portaveu d'ICV, Xavi Monfort, es va mostrar “perplex” per la situació a Fisersa i va tenir paraules dures per al govern: “Fins i tot una patata bullida ho hauria fet més bé que vostès els últims tres anys”, va assegurar. Mireia Mata (ERC) va retreure que s'hagin de pagar 19.000 euros de més d'indemnització a Josep Viñas per haver-lo acomiadat de manera “fulminant” i sense preavís. Pere Casellas (PSC) va retreure que es parli ara d'un nou perfil per caminar cap a una empresa plurimunicipal. “Fa dos anys ja parlàvem de servir aigua a Vilafant. I ara ha canviat aquest perfil?”, va posar sobre la taula. I es va preguntar què se n'ha fet, del model gerencial que havia implantat CiU. Maria Àngels Olmedo (PP) va dir que les explicacions havien d'anar més enllà i que cal que l'anterior alcalde i ara conseller Santi Vila digui per què va apostar tan fort per Josep Viñas. “El contracte blindat era una vergonya i una immoralitat. Vostès eren al govern i tanta culpa té Santi Vila com vostès”, va dir. Olmedo, Casellas i Mata van recordar el cost dels acomiadaments, els últims anys, d'Albert Testart i Romà Corcoll, també directius a Fisersa. En total, segons van dir, 180.000 euros en indemnitzacions.

Des de la CUP, Joan Font va assegurar que “costa de creure que només hi hagi manca de confiança amb aquesta pressa. No sabem si ha d'aparèixer alguna cosa de les denúncies del PP, si el gerent d'Ecoserveis ha trobat alguna cosa estranya o ha estat en la liquidació de Fisersa del 2013.”

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va respondre a l'oposició que “el senyor Viñas va ser un bon gerent a Ecoserveis i per aquest motiu es va creure que estaria capacitat per ser un bon gerent a Fisersa. Però des d'un punt de vista operatiu hi ha hagut distorsions. La relació amb els tècnics i funcionaris municipals no era l'adequada.” Felip va defensar que a Viñas li ha tocat gestionar un moment difícil a Fisersa, en el context de retallades. I va insistir que “no hi ha una causa definitiva” en la decisió d'acomiadar el gerent, però sí que va deixar clar: “No volem més problemes de caire administratiu, però no parlem de delictes.”

A part, tots els grups de l'oposició a Figueres van votar ahir en contra que el primer tinent d'alcalde i conseller delegat, Manuel Toro, assumeixi les responsabilitats del gerent a Fisersa mentre no se substitueix Josep Viñas. CiU i els dos representants de Vilafant hi van votar a favor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia