Administracions

ADMINISTRACIONS

La Diputació destina un milió d'euros a la granja de Monells

Es construirà amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària al solar on hi ha les instal·lacions de Semega

S'obre la línia d'ajusts del fons de cooperació municipal, d'11,7 milions

La Diputació de Girona, juntament amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), construirà a Monells una nova granja experimental per al sector boví amb un cost d'un milió d'euros. Per fer el nou centre es preveu l'enderroc de les antigues instal·lacions de Semega, a Monells. El nou centre serà de referència en investigació a Catalunya. La iniciativa, que es va aprovar per assentiment en el plenari d'ahir, preveu que la Diputació pagui la meitat del projecte i la resta ho aporti l'IRTA a través dels fons Feder. També s'està treballant en possibles convenis amb el sector privat. El primer, amb l'empresa Llet Nostra, que hi participarà amb 180.000 euros per utilitzar la imatge de la granja.

El ple també va aprovar el fons de cooperació municipal i cultural d'11,7 milions d'euros, un 4,5% més que el del 2013. Com a novetat cal destacar que en aquesta convocatòria s'hi han inclòs les ajudes a municipis de menys de 500 habitants. El vicepresident segon, Xavier Soy, va destacar la sensibilitat que sempre s'ha tingut vers els municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia