Administracions

administracions

La Diputació rebutja la reforma de la llei local

Dóna suport als recursos interposats i estudiarà l'impacte real de la reforma

La Diputació de Girona va aprovar ahir per unanimitat una moció de rebuig a la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL) aprovada pel govern espanyol i de solidaritat de la institució amb totes les accions que puguin dur a terme els ajuntaments gironins en defensa de l'autonomia municipal. En el text es dóna suport als consistoris que han interposat un recurs en contra la llei i es fixa que es crearà una comissió per estudiar l'impacte real de la llei amb la participació de tots els grups de la Diputació. Els portaveus de CiU, PSC i ERC van coincidir a destacar que la llei és una greu agressió contra el món local, que envaeix competències de la Generalitat i que no resol cap problema.

Ajuda a Castellfollit

El ple de la Diputació també va aprovar, amb els vots a favor de CiU i ERC i l'abstenció del PSC, avançar 175.000 euros a l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca perquè pugui pagar la indemnització que evitarà que es compleixi una sentència judicial que obligava a enderrocar el nou ajuntament. Tots tres grups van criticar que s'hagi arribat a aquesta situació i van remarcar el caràcter excepcional de la mesura, que no volen que crei cap precedent. Es va subratllar que no era cap subvenció, sinó un avançament del que hauria de rebre del Fons de Cooperació Econòmic i Cultural els propers 8 anys.

El PSC reclama més esforç en la prevenció d'incendis

El PSC va reclamar ahir, després del foc de les Gavarres, que la Diputació habiliti plans de neteja dels boscos acudint al romanent de tresoreria que té a disposició per complir el doble propòsit de crear ocupació i fomentar polítiques de prevenció d'incendis. Des de CiU van recordar-li que la majoria de bosc de les Gavarres és de propietat privada i que el camí és trobar-hi negoci. En aquest sentit, la Diputació va aprovar ahir les bases per subvencionar els ajuntaments que instal·lin calderes de biomassa i xarxes de calor que usin com a combustible estella forestal provinent dels boscos gironins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia