Administracions

hisenda municipal

Negociació a Anglès per evitar més deute de la Burés

El deute de 2 milions d'euros que pesa sobre les naus és, segons Hisenda, de l'Ajuntament, que no ho veu correcte

L'Ajuntament d'Anglès està negociant amb Hisenda perquè les càrregues financeres que té la Burés, i que va descobrir quan anava a formalitzar la venda d'una nau, passin a Buretex, societat que, de fet, està en liquidació concursal. De moment, però, segons les gestions que han fet l'alcalde, Pere Espinet,i el tinent d'alcalde d'Hisenda, Esteve Callís, el deute de 2 milions d'euros (aproximadament) que pesa sobre la Burés l'hauria d'assumir l'Ajuntament, cosa que ha encès totes les alarmes.

L'Ajuntament intentarà ara negociar amb Hisenda a més alt nivell, ja que de moment tota la informació que tenen és que el nou deute descobert l'hauria d'assumir l'Ajuntament i no hi estan d'acord. “Nosaltres entenem que quan es van comprar les naus, haurien d'haver estat netes de càrregues, és el més normal. Ara volem saber si no es va fer així per error”, va explicar Callís. El regidor va mostrar també el seu neguit per la lentitud de les negociacions, ja que, segons va dir, els serveis jurídics d'Hisenda ja fa dos mesos que estan estudiant el tema. El deute de prop de 2 milions d'euros es va descobrir quan l'Ajuntament i l'empresa Bonpreu van anar a escripturar una de les naus de la Burés. La venda anava molt bé a l'Ajuntament perquè permetia eixugar dèficit, però la sorpresa va ser descobrir que no es podia vendre perquè encara es devien diners.

LA XIFRA

2
milions
d'euros, aproximadament, és el deute que pesa sobre la Burés i que es desconeixia fins fa tres mesos.

LA FRASE

Entenem que quan es van comprar les naus el 2007 haurien d'haver estat netes de càrregues
Esteve Callís
tinent d'alcalde d'hisenda

Un negoci, de moment, frustrat

L'Ajuntament va topar amb aquest entrebanc de manera totalment inesperada, quan va procedir a fer efectiva la venda de la nau al Bonpreu. Sobre la nau pesaven tres deutes, a l'Institut de Crèdit Oficia (ICO), que ja es va saldar, i a Hisenda i la Seguretat Social. La subhasta d'una de les tres naus de la Burés es va fer a mitjan octubre de l'any passat, per 225.000 euros. Bonpreu preveia destinar aproximadament 1,5 milions d'euros per arreglar la nau



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.