Administracions

El Consell vol un nom compartit per al pantà

L'ens comarcal proposa que es digui pantà de Boadella i Darnius

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà vol trobar una solució salomònica al conflicte pel nom del pantà i ha proposat que dugui un nom compartit i passi a dir-se pantà de Boadella i Darnius. El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Xavier Sanllehí, ha signat un decret en què sol·licita a la Comissió de Toponímia de Catalunya que la modificació de la denominació de l'embassament de Boadella inclogui el nom dels dos municipis implicats.

La decisió arriba després que els ajuntaments de Boadella i les Escaules i el de Darnius hagin entrat en un conflicte pel nom del pantà. El primer vol que el pantà porti el nom del municipi on està situat i el segon vol que es mantingui el nom històric.

El Consell Comarcal ha explicat que pren aquesta decisió perquè, com a ens supramunicipal representatiu de tot el territori, li correspon “el govern i l'administració de la comarca, promoure la cohesió dels municipis i dels seus habitants i establir relacions fructíferes entre tots els pobles, basades en el respecte i la comunicació”.

El Consell ha fet de mitjancer entre els dos ajuntaments. Considera que tots dos ajuntaments estan avalats per demanar que l'embassament porti el nom que proposen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.