Administracions

La Jonquera tindrà les primeres càmeres de seguretat a finals d'any

L'Ajuntament reserva una partida de 45.000 euros per encarregar els primers tres aparells de videovigilància i posar en marxa la prova pilot

El ple de l'Ajuntament de la Jonquera va aprovar ahir una modificació de crèdit per reservar una partida de 45.000 euros per comprar les primeres càmeres de seguretat que s'instal·laran al municipi abans de finals d'any. Segons va explicar l'alcaldessa, Sònia Martínez, la intenció de l'equip de govern, de CiU, és que aquest 2014 ja es pugui posar en marxa una prova pilot del sistema de videovigilància a la Jonquera, amb la intenció que un cop engegat el projecte es puguin anar instal·lant més càmeres en llocs estratègics.

Tot i que el govern municipal encara no té decidits els punts on s'instal·laran, la intenció és posar les càmeres de videovigilància als accessos de la carretera N-II i també al barri del Pertús. “Serviran per facilitar la feina als cossos policials. Com a punt fronterer que és la Jonquera, és necessari tenir aquest control de la seguretat”, va dir Martínez.

La intenció d'instal·lar càmeres de vigilància a la via pública de la Jonquera es va anunciar a principis de l'any passat i l'alcaldessa va dir fa uns mesos que seria una prioritat d'aquest 2014. Inicialment s'havia previst una inversió de 300.000 euros per instal·lar tot un sistema de videovigilància, però finalment s'ha optat per començar per una prova pilot i reduir el cost inicial de l'actuació, que assumeix l'Ajuntament de la Jonquera.

De fet, el consistori acabarà fent la inversió per fases, ja que actualment l'Estat restringeix les inversions que poden fer els ajuntaments i no es podria assumir el cost total. “Vam tancar l'any 2013 amb superàvit, i com que ara podem destinar-ne una part per a inversions, fem la modificació de crèdit per a la compra de les càmeres de seguretat”, va explicar l'alcaldessa.

Josep Salazar (CiU) deixa l'acta de regidor

El regidor de CiU a la Jonquera Josep Salazar ha renunciat a la seva acta de regidor per motius personals. Ahir el ple de l'Ajuntament es va donar per assabentat de la marxa de Salazar. Fins ara, el regidor era segon tinent d'alcalde i regidor d'Esports i Joventut. Segons ha explicat l'alcaldessa, Sònia Martínez, entrarà com a regidor el següent de la llista de CiU el 2011, que és Jesús Mach, i ell mateix assumirà les atribucions que tenia fins ara Salazar. La renúncia de Salazar arriba poques setmanes després que el portaveu d'ERC, Jaume Domènech, deixés l'Ajuntament. En el cas de CiU, durant aquest mandat hi ha hagut dues renúncies més: Raquel Fiol i Judit Carreras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia