Administracions

S'atia la polèmica del sou de l'alcalde de Castellfollit

CiU l'havia ajustat a la llei per la investigació judicial d'ofici, però ERC diu que no s'ha fet bé

Ha quedat sobre la taula

L'adequació a la legalitat de les indemnitzacions de l'alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Corominas, i de la resta de regidors que havia de tancar la polèmica dels últims nou mesos per la nova retribució del primer arran de la seva jubilació no va fer res més, al ple d'ahir, que atiar-la més. La proposta d'acord va quedar a sobre la taula a l'espera de revisar-la tal com va demanar Miquel Reverter (ERC), a l'oposició. Aquest va alertar que, tot i que l'alcalde assegurava que s'havia demanat assessorament al Consell de la Garrotxa, es confonien les accions de govern –plens, juntes de govern...– amb les reunions pròpies del càrrec d'alcalde –trobades amb veïns i entitats, amb un conseller...–. Les retribucions de les primeres haurien de ser, segons ell, indemnitzacions i la de les segones, una retribució per una feina a temps parcial o total. Segons ell, l'alcalde assistiria a 84 reunions on hi seria ell sol. Després d'una discussió entre tots dos sobre aquests conceptes, Moisès Corominas va demanar a Reverter que no fos “més papista que el Papa” i li va reblar que tot plegat era una qüestió d'interpretació. Reverter li va respondre que li feien por les interpretacions que havia fet Corominas sobre moltes coses. “Per això, estem on estem”, va indicar. A més, hi va afegir: “Quan la Guàrdia Civil ha citat a declarar quasi tots els regidors pel tema del sou i hi ha una investigació en curs, no és seriós que ens hagin passat tres propostes”, va sentenciar.

La secretària de la corporació va informar, un cop va quedar l'acord sobre la taula, que demanarà assessorament als serveis jurídics de la Diputació de Girona. La nova proposta es debatrà en un ple extraordinari.

LA FRASE

Com que sóc objecte d'una investigació judicial, que sigui el jutge qui, si cal, determini sobre la proposta
Moisès Corominas

Un quadre de retribucions nou

La proposta d'ahir preveu un màxim de 6.000 euros per any d'indemnitzacions per l'alcalde –10 plens a 65 euros per sessió i 120 reunions a 50 euros–; 2.400 euros anuals pels dos tinents d'alcalde; 1.800 euros pel regidor tresorer i 1.100 euros per a la resta de regidors del govern i els de l'oposició, 65 euros per ple. La fiscalia investiga d'ofici les retribucions adjudicades a l'alcalde per compensar la diferència de la jubilació amb el sou que rebia abans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia