Administracions

Cantallops pagarà 117.000 euros per la tanca polèmica

Una sentència del TSJC obliga l'Ajuntament a assumir el cost de l'obra, de 85.000 euros, més els interessos i costos del judici

L'alcalde, Joan Sabartés, ha dit que no presentarà cap més recurs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga l'Ajuntament de Cantallops a pagar més de 117.000 euros per la polèmica tanca del camí dels roures. En la sentència de 27 de desembre del 2013, el jutjat desestima el recurs d'apel·lació presentat per l'Ajuntament contra una sentència de 2010 dels jutjats de Girona. Ara el consistori haurà de pagar no només els 85.000 euros de l'obra, sinó els interessos i els costos dels judicis. En total, 117.288 euros.

L'alcalde del municipi altempordanès, Joan Sabartés, va reunir divendres passat els veïns per explicar-los que l'Ajuntament pagarà aquest import perquè no té cap més remei. La reunió es va convocar després que un grup de veïns del poble recollís signatures per reclamar al consistori que prengués responsabilitats públiques i judicials per la col·locació irregular de la tanca.

Segons Joan Sabartés, l'última opció que els queda és anar al Tribunal Suprem, però veu complicat guanyar el recurs i per això ha decidit no presentar més recursos i pagar. L'alcalde recorda que l'anterior equip de govern ja va recórrer la sentència inicial del jutjat de Girona –del 2010– i que això ha acabat fent incrementar en 20.000 euros el que ha de pagar el consistori. L'Ajuntament renuncia ara a fer diverses obres per destinar els diners a despesa corrent i poder assumir així els 117.000 euros.

L'origen d'aquesta polèmica es remunta a l'any 2007, quan es va col·locar la reixa durant el mandat de l'exalcalde Josep Maria Molas. Precisament, la decisió de col·locar la tanca per part de Molas va acabar propiciant una moció de censura que el va treure de l'alcaldia. La moció va prosperar amb els vots de Damià Contreras i Pere Moradell, fins llavors a l'equip de govern de CiU, i els dos d'IpC-AM, a l'oposició, Miquel Serrano i Miquel Verdaguer.Contreras va ser alcalde fins el 2011 després d'expulsar Serrano quan li havia de cedir l'alcaldia, segons el pacte que havien fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia