Administracions

Torredembarra dóna per tancat el conflicte polític

CiU, el PSC, ERC, el PP i l'Agrupació signen el pacte que farà alcalde el socialista Enric Grangel fins a final de mandat

Els regidors imputats podran formar part del govern sense tenir cartera

Han necessitat un mes ple de daltabaixos i canvis de guions, però l'Ajuntament de Torredembarra va voler formalitzar ahir el final de 30 dies de desgavell polític amb la signatura d'un pacte per a la governabilitat per part de cinc partits (CiU, el PSC, ERC, el PP i l'Agrupació) que donarà l'alcaldia al socialista Enric Grangel per al que resta de mandat. Amb aquest acord i la renúncia, registrada ahir, del convergent Pere Font a l'alcaldia, el consistori espera redreçar el rumb després que la seva imatge quedés greument malmesa amb l'operació contra la corrupció de la Guàrdia Civil del 26 de juny, que va acabar amb la detenció de set dels nou regidors del govern i l'empresonament provisional, durant dues setmanes, de l'exalcalde Daniel Masagué (CiU).

La posada en funcionament del nou govern, pel qual encara no s'han decidit el repartiment de carteres, es produirà segurament durant la setmana vinent amb el ple d'elecció del nou alcalde. Els regidors han acordat esperar a l'arribada de les actes dels edils que han d'omplir les vacants existents a les files de CiU i el PP, i, mentrestant, Font continuarà com a alcalde accidental.

L'acord subscrit ahir per les cinc forces (l'Agrupació no s'hi sumarà oficialment fins que es formalitzi també el relleu en el seu representant, després de la renúncia de Maria Dolors Toda) manté els edils imputats fora de les competències delegades de govern, tot i que sí que podran formar part de l'executiu com a edils sense cartera, amb participació de la junta de govern i en la nova comissió de coordinació de govern, així com en les comissions de treball que es preveu crear, obertes també als no-signants del pacte (ABG, GIT i la no adscrita Montse Gassull).

Aquest govern d'ampli suport en el ple (de moment, té garantits 12 dels 17 vots) vol contribuir també a trencar la dinàmica d'inestabilitat en què està instal·lada Torredembarra des de fa diversos mandats. “Això s'ha d'acabar”, va sentenciar Eduard Rovira, portaveu d'ERC. El futur alcalde, Enric Grangel, va assenyalar que la prioritat serà reorganitzar l'administració i atendre els “greus problemes” que es trobaran, especialment en l'apartat de tresoreria. “Masagué va tractar l'Ajuntament com si fos una empresa, i amb això ha destrossat l'administració”, va assegurar.

La normalització política arriba mentre continua oberta la instrucció i als Jutjats del Vendrell, on ahir van declarar com a testimonis l'única regidora de CiU no imputada, Rosa Maria Guasch, i la regidora no adscrita Montse Gassull. El procediment continua sota secret de sumari, tot i que sí que ha transcendit que dilluns estan citats als jutjats alguns dels edils imputats en el cas.

LA FRASE

S'ha tractat l'Ajuntament com una empresa. Per això ha passat el que ara és als jutjats
Enric Grangel
Regidor del PSC a Torredembarra

LA DATA

26.06.14
va ser la data
de l'operació de la Guàrdia Civil. Des de llavors, havia estat impossible assolir un acord de govern
.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.