Administracions

Torredembarra es queda sense tresoreria

El govern tem haver de retornar diverses subvencions per obres no fetes

La situació de tresoreria a l'Ajuntament de Torredembarra és “greu” com a efecte directe de “l'enginyeria financera” aplicada per l'exalcalde, Daniel Masagué, principal imputat en el cas de presumpta corrupció que ha esquitxat aquest estiu el municipi del Tarragonès. Així ho va resumir ahir l'actual alcalde, Enric Grangel, que va avançar que caldran mesures “dures” per redreçar la situació econòmica i evitar, per una banda, el dèficit de 2,5 milions al qual es veu abocat el consistori enguany si no aplica correctius, i el forat que es crearà previsiblement el 2015 per culpa del retorn de diverses subvencions. Es tracta de l'ajut rebut per al teatre auditori (900.000 euros) i del crèdit ICO per construir una nova comissaria de policia local i l'adequació de l'antic escorxador (2,5 milions). Cap dels dos treballs s'ha executat, excepte l'adequació d'un local de lloguer com a seu policial.

Amb un pressupost “inflat” en els ingressos i que va elaborar la consultora externa Efial, presumptament implicada també en el cas que s'està instruint als jutjats, Grangel es va lamentar que això està generant problemes de disposició de liquiditat al consistori. “Hem de fer modificacions de crèdit constants. Si no, no podrem pagar la calefacció dels col·legis el curs vinent”, es lamenta.

De moment, la primera mesura concretada és el ja anunciat tancament del pàrquing Filadors, que segurament oferirà places de lloguer als veïns. Les diferents regidories analitzaran a partir d'ara altres retallades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia