Administracions

Compte enrere cap a la independència de Medinyà

El consens al Parlament fa viable que el poble tingui entitat pròpia i falta consensuar la via per fer-ho possible

“És un moment històric i comença el compte enrere perquè Medinyà recuperi la seva independència.” Així de contundent s'expressava ahir l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, amb motiu de la trobada al nucli de Medinyà amb diversos integrants de la comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya, encarregada de dirigir els tràmits d'aprovació de la llei de governs locals i que van explicar que hi ha el consens polític al Parlament per fer realitat la lluita d'aquest poble.

Segons Casassa: “La unanimitat que hem estat capaços d'aconseguir és bàsica i també haver demostrat que Medinyà té una singularitat única. A més hem destacat que no demanem crear cap municipi nou, sinó restituir una condició de la qual ja havia gaudit fins al 1972.”

Els membres de la comissió van comprovar ahir sobre el terreny que Medinyà ja disposa dels equipaments i recursos, i també d'una actualització de l'estudi de la viabilitat econòmica del poble per gaudir de plena independència. CiU, ERC i ICV han presentat esmenes a la llei de governs locals en què accepten el reconeixement de Medinyà, tot i que entre les unes i les altres hi ha alguna diferència tècnica de com s'acaba reconeixent. Casassa va expressar que amb el PSC i la CUP també hi ha el compromís de donar suport a la solució de consens a la qual s'arribi.

El president de la comissió, Sergi Sabrià, va reconèixer que hi ha “el mutu acord que es tracta d'un cas excepcional i que té un ampli acord del Parlament”. Per això es preveu que es pugui fer una disposició addicional a la llei de governs locals que reconegui la peculiaritat de Medinyà, que es podria aprovar cap a final d'any. Com que la llei podria acabar al Constitucional, una alternativa seria crear una llei específica per reconèixer la independència de Medinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia