Administracions

LLUÍS GUINÓ

ALCALDE DE BESALÚ (CIU)

“El nostre projecte turístic està consolidat”

VALOR AFEGIt · El batlle considera que ara és el moment de potenciar el sector no tant des del punt de vista quantitatiu sinó qualitatiu, a partir del patrimoni cultural i un bon servei

“Probablement em tornaré a presentar”, anuncia aquest alcalde veterà: ocupa el càrrec des del 1995 i no sembla gens cansat de tenir aquesta responsabilitat, que els darrers anys compagina amb un escó al Parlament i, aquesta legislatura, també amb la presidència de la comissió de ‘fracking' de la cambra.
En aquest mandat no hi ha cap regidor en l'oposició. No troba a faltar el contrapunt a la manera de veure les coses de l'equip de govern?
És cert que si no hi ha regidors de l'oposició no es produeix una crítica institucional, però això no vol dir que no hi hagi una crítica social, una crítica del carrer, constructiva en la majoria de casos... Les moltes decisions que ha pres aquest Ajuntament els darrers anys, en una gran part, han estat fruit de les inquietuds que hem recollit al carrer. En la mesura que hem estat capaços de captar i absorbir les inquietuds dels veïns, ha estat un bon sistema per substituir el concepte d'oposició institucional de dins l'Ajuntament.
Aquest darrer any, una decisió controvertida ha estat la restricció del trànsit al centre
històric. Considera tancada aquesta discussió?
Estem aplicant una restricció de trànsit, no es pot parlar de tancament. Hi ha hagut una part del sector comercial que ho ha vist de mal ull, però estem fent contínuament una avaluació de com està anant l'ordenança i, en la mesura del possible, anem solucionant els problemes que es presenten. De fet, contínuament entrem matrícules al sistema [el mecanisme de control d'accés llegeix les matrícules que disposen d'autorització] i escoltem les queixes. D'altra banda, els sectors comercial i turístic ho han vist de bon ull perquè ha millorat la mobilitat al centre històric i, a més, anem donant permisos als clients més habituals dels comerços. Es pot dir que, a la pràctica, tothom pot entrar al centre. Paral·lelament hem condicionat aparcaments al voltant del centre –mai n'hi havia hagut tants–, hem habilitat un espai concret –a l'entrada, venint de Banyoles– per als visitants i potenciem el concepte d'“aparcar, comprar i marxar”, per facilitar la rotació de vehicles aparcats. És una pràctica per a la qual, mentre governem, no farem pagar. Vam fer un procés participatiu i vam mirar d'arribar al màxim de consens possible.
La seva gestió es caracteritza per potenciar el turisme. On
situa el límit de la promoció
turística de Besalú?
S'autolimita amb les circumstàncies de cada moment, com ara el context econòmic o el fet que l'oferta ha augmentat perquè hi ha molts més municipis que es promocionen. Ara mateix tenim un projecte turístic consolidat i crec que el que hem de fer és no tant potenciar-lo des del punt de vista quantitatiu sinó qualitatiu. I en dos àmbits: el primer, el de l'oferta patrimonial i cultural, que cal reforçar; i el segon, el relatiu a donar un bon servei, és a dir, oferir un valor afegit. El creixement del sector no ha de venir per la quantitat sinó pel vessant de la qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.