Administracions

Besalú preveu acabar de pagar el deute de la llar d'infants l'any que ve

En els pressupostos del 2015 s'inclouen uns ingressos extraordinaris per la venda d'una parcel·la i les compensacions d'un espai industrial

L'Ajuntament de Besalú preveu acabar de pagar l'any vinent els préstecs amb els quals va finançar la construcció de la nova llar d'infants. Fins ara comptava anar eixugant aquest deute fins al 2020, però el consistori preveu tenir uns ingressos extraordinaris de 446.000 euros en el pròxim exercici, que li permetran avançar-ho. Els ingressos provindran, d'una banda, de la venda d'una parcel·la situada a la zona del camp de futbol, i de l'altra, del que pagarà el promotor d'una modificació de la zona industrial del camp de les Forques, en concepte d'aprofitament mitjà. També hi ajudarà, encara que de manera més modesta, l'increment de la recaptació de l'IBI facilitat per la revisió del cadastre.

Rebaixar el deute

A conseqüència del pagament del deute de la llar d'infants, les despeses financeres incloses en el pressupost del 2015 seran de 177.000 euros, mentre que les d'aquest any han estat de 217.000 euros. El deute municipal, que havia arribat al 170%, s'hauria de situar a finals de l'any vinent a l'entorn del 120%. “Tornarem als nivells d'abans de construir la llar d'infants”, va indicar ahir l'alcalde, Lluís Guinó (CiU), que remarca el fet que, malgrat aquest endeutament, s'ha evitat augmentar la pressió fiscal als veïns. L'any vinent les taxes i impostos es congelaran una altra vegada, excepte la taxa d'escombraries, que és marcada pel Consell Comarcal.

L'escola bressol El Petit Comte va entrar en servei el setembre del 2009, amb una capacitat per a 82 alumnes. El seu pressupost va ser d'1,2 milions d'euros. Si bé inicialment les places es van omplir, en els cursos següents l'ocupació va minvar, fins a arribar a la quarantena d'inscrits actuals. Aquest descens, sumat a la retallada d'ajudes de la Generalitat a aquests equipaments, va obligar el consistori a endeutar-se, segons l'Ajuntament.

LA XIFRA

1,2
milions d'euros
va ser el pressupost de la llar d'infants El Petit Comte, estrenada el setembre del 2009.

Pressupostos de continuïtat i contenció

Els pressupostos de Besalú del 2015 pugen a 2,9 milions d'euros, uns 440.000 euros més que els d'aquest any. L'increment correspon aproximadament als ingressos extraordinaris. Quant a inversions, no se'n preveu cap de gran envergadura econòmica. En la llista hi trobem, per exemple, el condicionament de l'aparcament de l'entrada sud, la reparació del paviment del prat de Sant Pere i arranjaments a l'escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.