Administracions

Viladecans s'oposa a una antena de telefonia

L'Ajuntament de Viladecans ha mostrat la seva oposició, a través d'una moció aprovada sense el suport del PP, a la instal·lació d'una antena de telefonia mòbil a la finca del Casino del barri d'Alba-rosa. L'Ajuntament fa costat a les crítiques que el moviment veïnal ha fet, acompanyada d'una recollida de firmes, a la proposta d'instal·lar una estació base de telefonia mòbil al carrer de les Gardènies.

En la moció, els partits polítics es queixen de la ”gairebé nul·la capacitat d'intervenció” de les administracions locals en la instal·lació d'estacions base, ja que la llei general de telecomunicacions sotmet el desplegament de les xarxes públiques de comunicacions electròniques al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. També asseguren que es deixa en mans privades i interessos comercials l'expropiació forçosa per a la instal·lació d'antenes, i alerten que això generarà conflictivitat amb els veïns. Davant d'aquesta, “els governs municipals no tindran cap possibilitat d'intervenció real, perquè quedaran relegats a un paper subsidiari”, avisen.

En el cas de la finca d'Alba-rosa, el consistori assegura que la finca té diversos expedients oberts per infraccions urbanístiques i fiscals, i davant de l'alarma social que ha generat l'anunci de la instal·lació, demana al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme que denegui el permís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia