Administracions

L'alcalde de Sant Feliu de Pallerols diu que està net

Declara als jutjats d'Olot en qualitat d'imputat per presumptes irregularitats en la urbanització del Pla de Bastons

També ho fan el primer tinent d'alcalde, el secretari i dos tècnics

L'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas (CiU), va assegurar ahir sortint dels jutjats d'Olot que està “net” i que té la consciència tranquil·la. Ell, el primer tinent d'alcalde, el secretari municipal, un enginyer i un arquitecte va declarar-hi com a imputats per delictes de prevaricació, tràfic d'influències, falsedat documental i frau en relació amb les obres d'urbanització del Pla de Bastons, arran d'una denúncia interposada pel regidor de l'oposició Francesc Prat, tot i que ho va fer a títol particular. A la sortida, Casas va assegurar que s'havia pogut explicar bé, que va respondre a totes les acusacions i va deixar clar que no ha fet “res mal fet”. Casas va insistir que té “la consciència ben tranquil·la”, perquè sempre ha actuat prioritzant “els interessos del poble”. L'alcalde va atribuir la querella a interessos partidistes i va dir que ho demostrava el fet que s'hagi presentat just abans de les eleccions municipals. “Fins i tot estic en certa manera content, perquè d'una vegada podrem explicar-nos sobre rumors i dubtes que sempre s'han anat dient”, va sentenciar.

Entre les presumptes irregularitats denunciades per Prat, n'hi ha sobre les polèmiques obres d'urbanització del Pla de Bastons, com ara algunes certificacions que no es corresponien amb la realitat, l'adjudicació dels treballs sense concurs públic i els sobrecostos injustificats.

L'alcalde assegura que en seva gestió hi pot haver algun error administratiu com a màxim, però que mai no ha actuat de mala fe ni avantposant interessos particulars als col·lectius del poble. Després de Casas, van declarar també el primer tinent d'alcalde, Fèlix Castanyer; el secretari municipal, un arquitecte i un enginyer per aquestes irregularitats.

Joan Casas s'ha mostrat convençut que el cas acabarà arxivat i que ni tan sols arribarà a judici. Tot i això, creu que sí que hi haurà un judici “abans”, que consistirà a escoltar la veu dels veïns a les urnes, en les eleccions municipals. “Jo em sento amb molt de suport, llavors ho veurem”, ha exposat. L'alcalde també va lamentar el clima que aquesta querella ha sembrat al poble i va assegurar que, per exemple, el ple municipal que hi va haver just dijous passat al vespre va ser “tens” per culpa d'aquesta batalla política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.