Administracions

Demanen sis anys de presó per a un secretari municipal

La fiscalia acusa l'excàrrec de les Franqueses d'haver prevaricat en la concessió d'una llicència a un súper

El fiscal demana una pena de sis anys de presó, 4.500 euros de multa i 13 anys d'inhabilitació per a l'exsecretari municipal de les Franqueses del Vallès per presumptes delictes de prevaricació urbanística i de falsedat documental en relació amb la concessió de la llicència al supermercat Mercadona de Bellavista l'any 2008. També demana una pena d'un any i vuit anys d'inhabilitació per a l'exarquitecte municipal, Joan Valls, per un presumpte delicte de prevaricació urbanística.

En l'escrit d'acusació, el fiscal diu que l'exarquitecte va emetre un informe favorable a la concessió de la llicència d'obres al supermercat sense esperar a l'atorgament de la llicència d'activitats. A més, segons el fiscal, en l'informe favorable a la llicència d'obres no va fer cap referència a l'oferta que havia fet Mercadona de renunciar a cap indemnització si finalment no obtenia la llicència d'activitats “i posava així, de manera clara, en risc el patrimoni municipal”. L'arquitecte, segons el fiscal, va informar a favor de la concessió de la llicència d'obres “amb ple coneixement que contravenia de manera clara i manifesta l'ordenament urbanístic vigent, ja que l'activitat comercial que es volia portar a terme en aquell solar on es pretenien fer les obres no era compatible amb el planejament urbanístic i el pla territorial sectorial d'equipaments comercials (PTSEC)”.

Pel que fa a l'exsecretari, el fiscal diu que, tot i haver pogut comprovar l'existència de dos informes contradictoris de l'arquitecte i “de manera conscient i deliberada” va incomplir les seves funcions en no emetre l'informe que era preceptiu perquè l'Ajuntament no tenia assistència lletrada en aquest expedient. Les obres del supermercat van acabar el febrer de l'any 2009 i Mercadona va demanar la llicència de primera ocupació que va obtenir per decret de l'exalcalde, Esteve Ribalta (PSC), el 2 de març i amb el vistiplau del secretari “malgrat saber que no s'havia atorgat la llicència municipal d'activitats”. El secretari municipal va emetre un certificat firmat per Ribalta en què declarava la no-compatibilitat de l'ús de supermercat, però, curiosament, el mateix dia, va emetre un segon certificat, signat per ell i amb el vistiplau de l'alcalde, “on va suprimir maliciosament qualsevol referència a la subjecció de la sol·licitud al PTSEC” i que resolia que l'activitat sí que era compatible. Al febrer, l'Audiència de Barcelona va obligar el jutjat de Granollers a reobrir les diligències que havia arxivat per una querella contra l'exalcalde, al qual s'acusava de suborn i tràfic d'influències. El juny del 2009, el Consell Comarcal va concedir la llicència d'activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.