L'Ametlla aprova una ordenança perquè les façanes del nucli urbà tinguen colors mariners

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar acaba d'aprovar inicialment una ordenança municipal per regular el color de les façanes i de les parets mitgeres del nucli urbà. L'objectiu és ordenar i unificar el paisatge urbà considerat un bé públic d'interès social, cultural i ambiental. Estan subjectes a aquesta ordenança les obres i reformes de manteniment ordinari i puntual, les de restauració integral, els projectes nous, les façanes ocupades per comerços i també les mitgeres que quedin a la vista. La gamma que s'ha dissenyat té en compte sobretot els colors de la construcció tradicional del nucli antic per crear un entorn que respecti i accentuï la imatge marinera i mediterrània de la vila. Així, pel que fa als revestiments de les façanes i mitgeres a primera línia de mar i al nucli històric, s'imposen els colors blanc i os i no es permet l'ús d'obra vista. A la resta del nucli urbà es poden utilitzar a més a més els colors marfil, sorra i terra clar i es permet l'obra vista en color terròs o blanc. Els colors dels elements sortints de la façana són per a balconeres, finestres i persianes, el blanc, blau, verd fort, fusta i negre, i per a les baranes i altres elements metàl·lics, el blanc, blau, verd fort, negre i acer inoxidable. Les mitgeres tindran el mateix tractament que les façanes tenint en compte la zona a la qual pertanyen. En cap zona es permetrà deixar les façanes o mitgeres sense revestiment. Ni tampoc es permetrà l'acabat amb maó vist. I la pedra només s'admet en els elements complementaris i seguirà la carta de colors de la zona on se situï.

L'alcalde de l'Ametlla, Andreu Martí, va destacar que «l'estètica és important tant pels que vivim aquí com pels que ens visiten. Ens dóna prestigi». L'ordenança estarà en exposició pública 30 dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.