Administracions

Colau i l'oposició s'encallen pels assessors

La reunió d'ahir es tanca sense acord davant les propostes antagòniques d'uns i altres

El diàleg, però, es manté obert

La negociació entre el govern d'Ada Colau i el gros dels partits de l'oposició per pactar qüestions d'ordre intern de l'Ajuntament de Barcelona, s'ha instal·lat en un punt mort. La reunió de la junta de portaveus convocada ahir per intentar sortir de l'atzucac no només va acabar sense acord, sinó que va servir per constatar que, ara mateix, les postures són més que distants. Tot i això, les dues parts fan l'esforç de recalcar que els canals de conversa estan oberts i que hi ha marge per arribar a una entesa que, de produir-se, s'hauria de començar a concretar la setmana entrant, que es quan està previst convocar el primer ple del mandat.

El repartiment dels assessors municipals és el gran punt de desacord. L'entrada en vigor de LRSAL ha obligat a fer una reducció dràstica d'aquests càrrecs de confiança del consistori barceloní, passant de 163 a 92. L'executiu de BComú va fer ahir una nova proposta per aplicar aquesta retallada i que passaria per quedar-se'n 58 –quatre menys que el que plantejava dilluns–, i assignar els 34 restants entre la resta de grups. El seu argument és que en cap municipi proper o comparable, es dóna una assignació tant favorable per a l'oposició. Hi ha un segon factor que plantegen en la negociació: El govern és qui ha de tenir més assessors perquè ja n'assumeix com a propis, així d'entrada, una vintena que no són personal de confiança política com l'equip del servei de premsa municipal.

Per a CiU, C's, ERC, PSC i PP aquesta contraproposta de Colau “és molt minsa”, com va apuntar el regidor republicà Jordi Coronas a la sortida de la reunió. De manera consensuada els grups defensen que necessiten “més recursos tècnics per fer la tasca d'oposició que tenim assignada”, com apuntava la socialista Carmen Andrés. Tant és així, que en l'oferta que ahir van plantejar, cada partit hauria de tenir un mínim de set assessors –ara, al que menys, n'hi tocarien quatre– fins al punt que, en el comput global, l'oposició en tindria més que l'executiu local. “Amb aquesta proposta, la nostra posició com a govern quedaria molt debilitada” va manifestar el primer tinent d'alcalde Gerardo Pisarello. A seguir parlant.

A tot això hi ha altres qüestions a pactar, com el número de comissions municipals. Colau en vol quatre, que coincideixen amb les tinences d'alcaldia. L'oposició, però, pressiona perquè una es dediqui a seguretat.

La CUP renuncia a l'Iphone 6 a càrrec del consistori

La controvèrsia que s'està vivint aquests dies a l'Ajuntament de Barcelona al voltant de la qüestió dels assessors, ha servit per constatar que el grup municipal de la CUP beu a banda de la resta de l'oposició. Des del primer dia ha fugit de la polèmica i, alhora, s'ha desmarcat del front comú que han fet la resta de grups municipals per pressionar al govern d'Ada Colau. Ahir, a més, i coincidint amb la junta de portaveus on es va discutir la distribució de personal eventual, la formació independentista va fer públic un comunicat on anuncia que renuncia a certes prerrogatives que tenen com a grup. Una d'elles, és la possibilitat que els seus tres regidors comptin amb un telèfon mòbil, model Iphone 6 o Iphone 6 Plus, amb una línia de Vodafone a compte de l'Ajuntament. Igualment, tampoc utilitzaran la flota de cotxes oficials. O aniran en transport públic, o quan sigui necessari en taxi, pagant ells la factura. Finalment, també han rebut oferiments personalitzats per assistir a la inauguració o per accedir a la Fira. Després de valorar la possibilitat de sortejar-los –eren nominals– la CUP els ha rebutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona