Administracions

Sant Vicenç dels Horts treu la ‘rojigualda'

L'Estat denuncia el consistori per la falta de bandera espanyola al balcó

La Subdelegació del Govern espanyol a Barcelona ha interposat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts perquè la bandera espanyola no oneja al balcó consistorial i, per tant, “no dóna compliment efectiu de la llei 39/1981 de banderes”, segons l'expedient que ha rebut el consistori. L'alcalde del municipi, Oriol Junqueras, va defensar ahir en un comunicat que “els sentiments no es poden imposar”, i va considerar que és comprensible que hi hagi qui no senti com a propis els colors “d'un estat opressor”. “L'Estat espanyol ens ha negat reiteradament la possibilitat de ser lliures, d'escoltar la veu del nostre poble”, va declarar el també líder d'ERC.

Junqueras hi va afegir que les banderes “són les que han d'estar al servei de les persones i no al revés”, i que les banderes de Sant Vicenç “són les persones, la defensa de la llibertat i la justícia social”. D'altra banda, va lamentar que la Subdelegació del Govern esmerci tants esforços a fer complir algunes normatives, quan s'oblida de garantir drets fonamentals com ara el dret a l'autodeterminació dels pobles, l'accés a un habitatge digne i la llibertat d'expressió, “ferida de mort amb iniciatives tan nocives com ara la llei mordassa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia