Administracions

Montcada censura el jutge de pau, imputat

El jutjat l'investiga per una presumpta estafa quan presidia un club de bàsquet

El ple de Montcada i Reixac va aprovar dijous una moció en què s'insta l'actual jutge de pau a renunciar al càrrec perquè està imputat per un presumpte delicte d'estafa quan era president del Club de Bàsquet Montcada, segons informa l'agència ACN. La proposta, presentada per la CUP, demana al jutge que renunciï a les seves funcions, ja que el càrrec requereix “honorabilitat i exemplaritat”, i demana tant al jutge de pau com al llavors regidor d'Esports que aclareixin públicament els fets. La moció va rebre els vots favorables d'ICV-EUiA, la CUP, Círculo de Montcada i Ciutadans; els vots en contra de CiU i el PSC, i l'abstenció d'ERC i el PP.

El jutjat d'instrucció 3 de Cerdanyola del Vallès va admetre fa uns quants mesos una querella contra el jutge de pau per un presumpte delicte d'estafa i apropiació indeguda mentre va ser president del Club de Bàsquet Montcada. La querella, la va presentar qui va ser president del club entre el 2010 i el 2012, i en aquesta s'al·lega que l'actual jutge de pau va emetre, quan era president, factures “que no es corresponien a cap prestació de servei” i de les quals afirma el querellant es quedava “un percentatge pactat i l'IVA”. La querella sosté que això va provocar un deute amb Hisenda que en va causar la desaparició.

El jutjat va admetre a tràmit la querella i el 20 de maig passat va citar a declarar l'expresident en qualitat d'imputat, que va negar les acusacions. Davant d'això, la CUP va presentar un text en què es reclama al jutge de pau que renunciï al càrrec i que s'ofereixin explicacions públicament per aclarir els fets. El regidor de la CUP Gonzalo García va lamentar que “un cop més el consistori es troba davant d'una ombra de corrupció” i va considerar que el jutge de pau “hauria de ser una persona d'una trajectòria impecable”, motiu pel qual considera que ara per ara no pot ocupar el càrrec. El PSC, en canvi, va qualificar la qüestió com un assumpte “entre privats” i va fer prevaldre la presumpció d'innocència, igual que ho va fer ERC, un dels partits que s'hi van abstenir. El regidor del PSC Joan Parra va defensar també que les subvencions que va rebre el Club de Bàsquet Montcada eren legals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia