Administracions

El 70,65% voten a favor que l'alcalde de Bàscara cobri 18.160 euros l'any

La participació en la consulta organitzada pel Col·lectiu La Resclosa va arribar al 48,68%

L'equip de govern havia dit que seria vinculant si arribava al 50%

Els veïns de Bàscara van poder escollir ahir el sou que volen que cobri l 'alcalde, Narcís Saurina (ERC), i un 70,65% van apostar perquè cobri 18.160 euros bruts l'any, com proposa l'Associació Catalana de Municipis (ACM) en poblacions d'entre 500 i 1.000 habitants, com és el cas de Bàscara. Per contra, el 24,50% de veïns volien que cobrés 9.080 euros bruts l'any, equivalents al salari mínim. En números absoluts, això són 248 persones a favor del sou més alt i 86 veïns partidaris del sou més baix. Hi va haver 12 vots en blanc i 6 de nuls.

Pel que fa a la participació, va arribar al 48,68%, ja que van votar 351 de les 721 persones censades. Ara el Col·lectiu La Resclosa, que ha organitzat la consulta, entregarà els resultats a l'Ajuntament. I l'equip de govern haurà de decidir què fa. Cal tenir en compte que ERC en el programa electoral havia dit que seria vinculant si s'arribava al 50% de participació, i no s'hi ha arribat per pocs vots.

La consulta era un dels punts que la llista ERC-AM va incloure en el programa, però es van trobar que l'Ajuntament no podia convocar la consulta, perquè la llei de consultes ha estat objecte de recurs. Finalment ho va fer el Col·lectiu La Resclosa, que ahir va instal·lar una urna a la plaça Major. La llei no els permetia fer-ho al mateix espai on hi havia les urnes de les eleccions plebiscitàries del 27-S. Tot i la proximitat d'unes urnes i les altres, la consulta es va fer amb normalitat.

LES XIFRES

86
persones
van votar perquè l'alcalde passi a cobrar 9.080 l'any, és a dir, l'equivalent al salari mínim.
248
veïns
van escollir que l'alcalde mantingui el sou de 18.160 euros bruts l'any, la proposta de l'ACM.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.