Administracions

Vandellòs i l'Hospitalet rebaixa l'IBI un 13%

Els veïns de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant pagaran un 13% menys en el rebut de l'impost de béns immobles (IBI) del 2016. Aquesta rebaixa serà conseqüència de la pujada del 13% del valor cadastral dels habitatges urbans, d'una banda, i de la reducció del 23% del tipus impositiu sobre el valor cadastral, d'una altra (el tipus passarà del 0,60 al 0,46%).

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant és un dels 78 municipis de la demarcació de Tarragona on s'aplicarà l'actualització del valor cadastral de tots els immobles urbans l'any vinent. Perquè els municipis puguin sol·licitar-la a l'Estat, han d'haver passat almenys cinc anys des de l'última revisió cadastral (a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, n'han passat 29), hi ha d'haver diferències substancials entre els valors de mercat actuals i els que van servir de base per determinar-ne els vigents, i haver fet la petició a la direcció general del Cadastre abans del 31 de maig passat.

Per mitigar l'impacte d'aquesta actualització a l'alça del valor cadastral, que és la base imposable de l'IBI, i no repercutir aquest augment en les butxaques dels contribuents, l'Ajuntament disminuirà un 23% el tipus de gravamen pel qual es multiplicarà la base imposable. Amb aquesta baixada del tipus impositiu el consistori recaptarà 170.500 euros menys que l'any 2015 en concepte d'IBI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia