Administracions

Montblanc rebaixa l'IBI en un 0,01 del coeficient

El ple de Montblanc ha aprovat les ordenances fiscals pel 2016 amb els vots a favor del grup de govern de l'Agrupament Catalanista de Montblanc. L'acord suposa una reducció del coeficient de l'impost sobre béns immobles (IBI) del 0,90 al 0,89 en urbans amb un rebut a fraccionar en dues parts.

Un altre dels pocs capítols que registren variacions és el de les escombraries, que experimentarà una petita rebaixa per als habitatges i quedarà en 118 euros. Es manté la tarifa per a fondes i restaurants però es proposa que aquesta també s'apliqui als bars que serveixen menjar. Al costat d'això, també es van aprovar bonificacions als rebuts d'aigua i clavegueram per a les famílies amb més necessitats econòmiques.

Toni Gutiérrez, d'IpM-FIC, va considerar “insuficient” la rebaixa de l'IBI tenint present els increments dels últims anys. Aquest fet, junt amb “l'ambigüitat” que suposa el canvi de criteri per als bars en la taxa d'escombraries, van ser esgrimits per justificar el vot contrari.

El portaveu de CiU, Cesc Viñas, va anunciar l'abstenció en considerar que les ordenances eren encara una eina “molt recaptatòria” i poc estratègica. “Cal buscar més què volem per al poble, si volem rehabilitació de l'habitatge antic i que no hi hagi comerç buit”, va assenyalar el regidor.

La portaveu de la CUP, Laura Aluja, també va incidir en la necessitat de polítiques d'habitatge i rehabilitació del nucli antic. La regidora va anunciar l'abstenció perquè “les ordenances han de servir per redistribuir la riquesa”. Finalment, va demanar més bonificacions però també que el govern municipal faci més difusió de les existents perquè “hi ha gent que hi té dret i no ho sap”.

Per la seva banda, l'alcalde, Josep Andreu, va remarcar que les propostes que es portaven a aprovació inicial estaven obertes a ser consensuades amb la resta de grups. Andreu va mantenir el seu compromís de rebaixar l'IBI en aquesta legislatura a un coeficient del 0,85 “si les circumstàncies acompanyen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.