Administracions

Porqueres congela els impostos i les taxes

Les plusvàlues d'una herència de primer habitatge tindran bonificació

L'Ajuntament de Porqueres ha donat llum verd a les ordenances fiscals del 2016, que es diferencien poc de les actuals. En el ple en què es van debatre, celebrat aquesta setmana, l'equip de govern (IdP-ERC) hi va votar a favor, mentre que l'oposició (CiU) es va abstenir.

El més rellevant del document és l'increment del coeficient de l'IBI fins al 0,519%, que compensa la disminució en un 18% del valor cadastral de les finques prevista per a l'any vinent. “Al final, al contribuent li sortirà un IBI igual al que paga ara”, ha assegurat l'alcalde, Francesc Castañer. Una novetat amb relació a les ordenances actuals és la previsió d'una bonificació del 95% (la màxima permesa) per a les plusvàlues de primer habitatge que siguin fruit d'una herència. En algunes taxes i impostos, com la de circulació de vehicles a motor, s'aplica un increment de l'1 % (equivalent a la pujada de l'IPC).El grup de CiU es va abstenir perquè, si bé estan d'acord amb la major part de les noves ordenances, l'equip de govern no hi ha incorporat cap de les propostes que havien suggerit, entre les quals destaca una bonificació del 50% en la taxa d'obertura de negocis per tal de fomentar l'activitat econòmica, ha explicat la portaveu convergent, Susanna Bazan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia