Administracions

A Porqueres, baixa el valor cadastral i puja l'IBI

El ple acorda aquesta mesura en les noves ordenances per compensar la disminució del 18 per cent dels valors cadastrals

CiU, a l'oposició, s'absté

L'Ajuntament de Porqueres ha donat llum verd en l'última reunió del plenari a les ordenances fiscals corresponents a l'exercici econòmic del 2016, que es diferencien poc de les actuals. En el ple en què es van debatre, l'equip de govern (Independents de Porqueres-Esquerra Republicana de Catalunya) hi va votar a favor, mentre que l'oposició (Convergència i Unió) es va abstenir.

El més rellevant del document és l'increment del coeficient de l'impost de béns immobles (IBI) fins al 0,519 per cent, que compensa la disminució en un 18 per cent del valor cadastral de les finques prevista per l'any vinent. “Al final, al contribuent li sortirà un IBI igual que el que paga ara”, ha assegurat l'alcalde de Porqueres, Francesc Castañer.

Una novetat en relació amb les ordenances vigents en l'actualitat és la previsió d'una bonificació del 95 per cent (la màxima permesa per la legislació vigent) per a les plusvàlues de primer habitatge que siguin fruit d'una herència.

En algunes taxes i impostos, com la de circulació de vehicles a motor, s'aplica un increment de l'1 per cent (el valor equivalent a la pujada de l'IPC actual).

El grup municipal de CiU va abstenir-se perquè, si bé els regidors que l'integren estan d'acord amb la major part de les noves ordenances, l'equip de govern no hi ha incorporat cap de les propostes que havien suggerit. D'entre aquestes propostes convergents, destaca la incorporació d'una bonificació del 50 per cent en la taxa d'obertura de negocis amb l'objectiu de fomentar l'activitat econòmica, tal com ha explicat la portaveu de Convergència i Unió, Susanna Bazan.

Finalment, doncs, les noves ordenances municipals de Porqueres han prosperat amb el vot afirmatiu de l'equip de govern i l'abstenció de CiU.

LA XIFRA

0,519
per cent és el percentatge d'increment previst per a l'impost de béns immobles del 2016 a Porqueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia