Administracions

Arenys de Mar tria entre 35 actuacions per fer al 2016

S'han seleccionat d'entre 687 propostes dels veïns, que ara n'escolliran cinc

Es pot votar fins al 30 de novembre

La llista d'actuacions pel 2016 és llarga. Fins a 35 actuacions s'han seleccionat d'entre els prop de 700 suggeriments que van fer els veïns en una primera fase del procés participatiu. Ara s'haurà de concretar encara més i per això se'ls demana que votin i escullin com a màxim cinc projectes amb la condició que tots ells no superin els 200.000 euros.

Entre les inversions que hi figuren amb un pressupost aproximat hi ha molts arranjaments de carrers i la supressió de voreres en alguns del nucli antic, com el del Bisbe Català. L'actuació més costosa, però, és la remodelació de les pistes d'atletisme, que s'endurien uns 90.000 euros del pressupost. També es preveu la possibilitat de destinar els diners a una campanya de sensibilització pel reciclatge a tot el poble, que s'enduria 59.800 euros, o millorar els espais per als joves amb 64.200 euros. Fer un circuit de bicis, posar llums a la pista de skate o a la platja tindria un cost més moderat.

La regidora de Participació Ciutadana, Viviana Pérez, explica que s'han descartat moltes propostes que no són viables, d'altres que ja es preveien en el pressupost i algunes que no eren competències municipals. Entre les accions que es votaran es destinaran 25.000 euros a mesures de despesa corrent, entre les quals hi ha l'oferta de formació i accions socials, com ara la compra de menjar fresc per a gent necessitada o l'atenció a gent gran que viu sola. El procés de votacions es va obrir ahir i durarà fins al 30 de novembre. Els veïns poden votar a través del web municipal o a les urnes que s'han distribuït a comerços i dependències municipals. Els caps de setmana vinents s'instal·laran taules informatives a la riera sobre el procés participatiu i per primer cop es faran xerrades a l'institut. “S'ha notat un augment de la implicació de gent jove”, manifesta la regidora.

LA XIFRA

200.000
són els euros del pressupost participatiu, del qual 175.000 aniran a inversions i 25.000 a despesa corrent.

Més agilitat per disposar dels diners al gener

Quan els veïns han d'escollir noves partides en què els agradaria prioritzar aquests 200.000 euros, encara hi ha feina pendent de l'any anterior, com ara els cursos de formació per a joves que s'estan fent. La regidora de Participació, Viviana Pérez, assegura que a partir del 2016 s'agilitzarà la feina perquè es disposarà abans dels diners, un cop s'hagin aprovat els pressupostos abans no acabi l'any. Arenys de Mar va començar el 2008 a fer processos participatius destinant una partida del pressupost a la consideració dels veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.