Administracions

JOAN SOLER

VEÍ DE LA CARRETERA DES DEL 1970 I MEMBRE DE LA COMISSIÓ DE SEGUIMENT

“Mare de Déu, quines cues!”

Joan Soler és fill de constructors, de fet prové d'una nissaga de mestres d'obres que ja van rebre honors durant el setge de Girona, refent la muralla. Viu a peu de carretera des del 1970, i la seva família fa generacions que viu al poble. En Joan ha vist passar per davant de casa seva les interminables cues de l'estiu, l'impacte positiu de la variant, i, ara, i com a membre de la comissió de seguiment, ha seguit atentament les obres de reconversió d'aquesta antiga carretera en travessera.

Quina imatge li ve al cap quan pensa en la carretera?
Les cues i el trànsit intens. Mare de Déu, quines cues! Tot el trànsit que venia de Barcelona en direcció a la Costa Brava ens passava per dins el poble! Penseu que des de Platja d'Aro fins a Llagostera el trànsit havia arribat a estar parat... fins i tot des de Vidreres. A l'hivern baixava, naturalment, però seguia sent molt intens.
Una carretera perillosa?
Sí, als nens no els deixàvem venir a jugar. Recordo que abans dels anys 60 era estreta, amb uns grans plataners i amb una manca de voreres. Llavors es varen tallar els arbres i es van fer els primers desguassos i ja va quedar com fins ara.
Vostè ha format part de la comissió de seguiment. Com valora les obres?
Tot es pot millorar, evidentment. Però he vist tantes complicacions, moltes de temes antics, que penso que se n'han sortit prou bé. També cal destacar les solucions que s'han buscat des de l'Ajuntament, creant aparcaments i vials alternatius. Era una obra molt complicada. L'endarreriment, aquest mes i mig, no crec que sigui un problema estrictament de l'empresa, sinó de coordinació entre obres i trànsit. Molt complicat. Evidentment s'ha perjudicat veïns i comerciants, però s'ha mirat de reduir-ho al màxim.
I, a partir d'ara?
Serà una gran millora, segur, però a Llagostera li manca un altre carrer principal de sortida. Aquest nus, a la benzinera, segueix sent un punt complicat, especialment en no oferir, com dic, unes bones sortides.
Des de l'Ajuntament es vol apostar per mirar de dinamitzar aquest nou carrer. Serà un guany?
Penso que sí. Tot i que si ho mirem en clau d'aparcaments, aquests han quedat reduïts. Caldria solucionar-ho amb aparcaments alternatius i ben senyalitzats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona