Administracions

L'obra i el pensament de De Puig, a l'abast dels gironins

L'Ajuntament de Girona formalitza la signatura de recepció a l'Arxiu Municipal del fons del polític i historiador Lluís Maria de Puig

El llegat es converteix en un “referent” universal, segons l'alcalde

La figura, el llegat, el testimoni, el pensament i l'erudició del desaparegut polític socialista i historiador Lluís Maria de Puig ja són patrimoni de la ciutat de Girona per estudiar-los. Ahir es va dur a terme la donació oficial del seu arxiu amb la signatura de recepció entre l'Ajuntament i la família. Un acte emotiu i multitudinari que va deixar petita la sala Miquel Diumé, amb la presència de figures rellevants de la política –de molts colors– i del món acadèmic i cultural.

Són 232 caixes de documentació que, segons Joan Boadas, arxiver municipal, ben segur que servirà a les properes generacions per “interpretar el nostre present, que serà el seu passat”, i que per mitjà dels investigadors tornarà a reviure. El catedràtic d'història moderna de la Universitat Pompeu Fabra, exalumne de De Puig, i, per coses de destí, tutor de la tesi que es va decidir a reprendre i que, malauradament, va deixar inacabada, va oferir un retrat vital d'un home compromès a explicar la història des del rigor més absolut. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va destacar l'acte d'enorme generositat de la família de donar l'arxiu del polític a la ciutat. De fet, i segons Puigdemont, l'estudi del fons servirà per “engrandir i, a la vegada, homenatjar aquest gironí universal”.

Lluís Maria de Puig va néixer a Bàscara el 1945 i va morir a Girona el desembre del 2012. Va ser militant de Convergència Socialista de Catalunya el 1974, posteriorment del PSC-PSOE i de la UGT, i va participar en l'Assemblea de Catalunya. Va ser diputat del PSC per Girona en les eleccions espanyoles del 1979 al 2000. En les eleccions espanyoles del 2004 va ser senador per Entesa Catalana de Progrés.Va tenir responsabilitats institucionals en la política europea i internacional com a president de l'Assemblea de la Unió Europea Occidental i de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, entre moltes altres responsabilitats.

LA FRASE

Vull remarcar l'acte de generositat que representa que la família hagi cedit el fons a la ciutat
Carles Puigdemont
alcalde de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.