Administracions

ERC de Bescanó marxa del ple pel poc diàleg de CiU

Els republicans critiquen el govern per la falta de transparència i la nul·la informació sobre el pressupost

Els cinc regidors d'ERC de Bescanó, a l'oposició, van voler evidenciar el seu malestar amb el govern de CiU marxant del ple de dilluns per denunciar públicament la falta –segons el seu parer– de transparència i la gairebé nul·la informació que se'ls dóna. I ho van fer en el ple del pressupost per al 2016, que puja a 3,8 milions d'euros, que es va aprovar només amb els vots convergents.

El portaveu republicà, Moisés Ortega, ha justificat l'acció arran d'aquesta actitud poc transparent del govern: “Per això la nostra decisió de marxar va ser estrictament per la falta d'informació i transparència ja que no podíem votar aquest pressupost en aquesta situació.” I hi afegeix que en cap cas ERC volia ser “còmplice de la forma que té CiU d'entendre la democràcia, i hauríem caigut en l'error de participar en la votació del pressupost sense l'anàlisi i la responsabilitat, en un document tan important per a tots els veïns”. Ortega adverteix que s'està novament davant d'un pressupost “purament tècnic per complir la normativa, sense cap tipus de decisió política, com ho demostren les partides d'inversió, que són nul·les”.

Moisès Ortega critica també que el pressupost no posa en relleu les promeses polítiques fetes en les darreres eleccions. “Posposen la decisió de fer inversions a modificacions pressupostàries futures. Aquest fet no ens sorprèn ja que en la liquidació del pressupost del 2014 les modificacions estan a l'entorn d'1.400.000 euros, gairebé un 40% del pressupost inicial”, afirma Ortega.

ERC argumenta que s'ha aprovat un pressupost en què “no s'han dignat a fer una comissió de comptes, van entregar la documentació un dijous a la tarda a dos regidors i el divendres a la resta, per ser aprovats dilluns”. Aquesta actitud, segons el republicà, denota la poca previsió, falta de projecte de poble, i “com que tenen majoria ni es preocupen del que pensa un grup polític que tan sols va perdre les eleccions per 24 vots sobre 2.533 votants”, afirma, i recorda, a més, que CiU, al govern, té sis regidors i ERC, cinc. Amb tot, ERC continua oberta a establir ponts de diàleg i acord amb l'equip de govern, que si hi són “revertiran en millores per a tots els veïns de Bescanó”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia