Administracions

Premià de Dalt consulta als ciutadans el pla de mandat

La gratuïtat dels llibres de l'escola, bonificacions per als empresaris que contractin gent de la localitat, ajudes socials o la millora dels serveis d'autobús, entre les prioritats dels veïns

Des del 22 de desembre passat i fins al pròxim 15 de gener, els ciutadans de Premià de Dalt poden contribuir al pla de govern d'aquest mandat a través de les xarxes.

Amb el nom de Pla de mandat Horitzó 2020, l'actual executiu local, una coalició de CiU i ERC, ha creat un avantprojecte en què detallen els cinc eixos en els quals treballarà aquest mandat: compromís amb la gent; gestió responsable i transparent; dinamització de l'activitat econòmica; cultura, educació i esport; sostenibilitat i qualitat de vida.

“Vam considerar que perquè fos un pla rodó i atengués les necessitats de la gent calia que hi participes la ciutadania”, explica a aquest diari Alejandro Costa, el regidor de Comunicació, Govern Obert i Transparència i Participació Ciutadana.

En aquest sentit, el 17 de desembre el consistori va fer un procés de participació obert i presencial, en el qual van intervenir una trentena de persones, que es van dividir en grups de treball d'acord amb els eixos. L'objectiu era que ajudessin a configurar aquest mandat de govern.

D'altra banda, a través del web i les xarxes socials de l'Ajuntament, els ciutadans poden escollir en un formulari les polítiques que creuen prioritàries en cada un dels eixos, a més de fer aportacions i propostes. Un cop es tanqui el procés, el pròxim 15 de gener, l'executiu local recollirà la informació i el 18 de gener preveu aprovar el pla de mandat en la junta de govern.

De moment, en el formulari web han participat unes 200 persones. “Serà la nostra obra de govern, en què hem volgut comptar amb la ciutadania”, assegura Costa.

Les mateixes prioritats

“La línia dels ciutadans coincideix bastant amb la línia en què nosaltres creiem”, detalla el regidor. Entre les accions que els premianencs consideren prioritàries hi ha la gratuïtat dels llibres dels alumnes que estudiïn als centres públics, cobrir la totalitat de les mesures socials o donar bonificacions als empresaris, tant de la localitat com de fora, que contractin treballadors de Premià de Dalt, unes polítiques que el govern ja té en marxa. També aposten per millorar el servei d'autobusos i per la creació d'un web de govern obert, que s'espera que estigui a punt a finals de mes. Costa diu que en cada un dels eixos es destaquen diverses polítiques que també volen abordar abans d'acabar el mandat.

LA FRASE

Perquè fos un pla rodó i atengués les necessitats de la gent calia que hi participés la ciutadania
Alejandro Costa
regidor de Transparència i Participació Ciutadana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.