Administracions

La Fundació La Caixa tria Tramuntana per mantenir els Jardins de Cap Roig

El centre de treball especial assumeix els quatre jardiners actuals i se n'hi afegiran quatre més amb discapacitat

L'acord és per deu anys i 2,5 milions

La Fundació Bancària La Caixa ha deixat les tasques de manteniment i cura del jardí botànic de Cap Roig en mans del Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana, adscrit al Consell del Baix Empordà. L'acord és per deu anys, i els quatre jardiners que fins ara s'encarregaven de l'espai passen a dependre del centre. A la pràctica, però, la plantilla es doblarà, ja que supervisaran i formaran quatre jardiners amb discapacitat psíquica provinents de l'entitat. En total, una plantilla de vuit jardiners amb una inversió prevista de 2,5 milions d'euros acumulats al llarg del pròxim decenni.

El director corporatiu de persones i estratègia de la fundació, Àngel Font, va resumir en tres els objectius del conveni: crear feina, com a millor eina d'inclusió en aquest moment; implicar l'entitat amb el territori, i millorar l'espai, que a banda de la visita al jardí i el festival musical d'estiu, volen projectar amb altres iniciatives. A partir del setembre, ja fora dels mesos de temporada alta, el director del Palau Macaya de l'obra social, Josep Ollé, va avançar que volen fomentar les visites guiades entre grups escolars i el públic en general, a banda d'activitats de diàleg i reflexió, com ara la jornada d'economia social que organitzaran conjuntament amb el municipi i obrirà el premi Nobel Joseph Stiglitz.

Per part del Consell Comarcal, el vicepresident, Òscar Aparicio, va destacar que la projecció de la feina que duen a terme els empleats de Tramuntana fa que cada cop més particulars hi confiïn. I el president, Joan Català, va agrair a la directora Territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Montserrat Roura, que la Generalitat hagi ampliat l'assignació de recursos al centre de treball, que enguany voltarà els 600.000 euros. Roura va recordar que s'ha passat de la fórmula anual de les subvencions a la dels concerts plurianuals, en una aposta per l'“estabilitat”.

LA XIFRA

2,5
milions
és el pressupost aproximat del manteniment dels Jardins de Cap Roig durant els deu anys del conveni

Un atractiu turístic que arrenca el 1927

L'origen dels jardins arrenca l'any 1927, quan el coronel rus Nicolai Woevodsky i l'aristòcrata anglesa Dorothy Webster, decoradora i aficionada a la jardineria, van buscar a la Costa Brava un lloc per viure i construir el seu somni. El 1969, Woevodsky va cedir tot el conjunt a canvi que se'n garantís la conservació patrimonial i paisatgística. La parella descansa, com desitjava, en un dels indrets més bells del paratge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.