Administracions

Administracions

Pell de gallina a la piscina

Usuaris de la piscina municipal Mireia Belmonte, a Badalona, s'indignen pel fred que hi passen des de fa prop d'un mes

El govern diu que el problema és heretat i ofereix tornar-los els diners fins que arribi una caldera nova

Amb els pèls eriçats i els llavis tremolosos. Aquest és l'estat habitual, les darreres setmanes, dels menors que entrenen a la piscina municipal Mireia Belmonte, la instal·lació del centre de Badalona. Actualment, només funciona una de les tres calderes que ha de donar servei a la instal·lació. A la piscina, des de fa prop d'un mes, “hi fa un fred que pela”, lamenten les persones que en fan ús. L'Ajuntament de Badalona tornarà els diners de la quota als usuaris de la instal·lació, una bona part dels quals fa molts dies que no fan cap a la piscina. Dissabte passat haurien acudit als cursos per a infants unes deu persones, quan la xifra, en circumstàncies normals, supera el centenar.

El principal problema és que en aquest equipament municipal entrenen també els nens i nenes del Club Natació Badalona, els quals no es poden permetre afluixar el ritme, i menys ara que estan encarant els diversos campionats de Catalunya. Pares i mares d'aquestes criatures han manifestat el seu enuig per la situació, sobretot perquè en aquesta piscina ja és un fet habitual conviure amb mancances. El fred acostuma a ser el company de viatge dels nedadors, no només perquè les calderes s'espatllen massa sovint sinó perquè ni tan sols la impermeabilitat de l'edifici hi està garantida. Per les finestres també entra fred, asseguren els usuaris.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Badalona, María Gallardo (ICV-EUiA), manté que la situació aquest últim mes no ha variat respecte a períodes anteriors. “Ja fa temps que només funciona una de les tres calderes”, sosté, tot defensant que el nou govern “no ha fet més que heretar un problema que ja existia”. L'executiu local (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) ja ha encarregat una caldera nova (encara pot trigar uns dies) i vol reforçar la que hi funciona. S'hi invertiran 22.000 euros, explica Gallardo. Si es tornen diners a qui ho reclami, segons la regidora, “és perquè entenem les queixes dels usuaris, no perquè ara tinguin més motius que abans per estar emprenyats”. Amb tot, aquest diari ha pogut constatar que la temperatura de la instal·lació no és l'adient. L'ambient, per exemple, és de dos graus per sota de la temperatura de l'aigua, quan hauria d'estar quatre graus per sobre.

La història de la piscina municipal del centre va lligada a una infinitat de maldecaps. A finals del 2012, per exemple, es va tancar perquè van caure uns tubs de ventilació. Sortosament, no hi havia ningú a l'aigua en aquell moment. A finals del 2014 es va tancar la instal·lació per fer-hi una rentada de cara. El govern del PP hi va injectar 150.000 euros. Entre altres coses, es va canviar el sistema de climatització. Aleshores, els membres del Club Natació Badalona es van desplaçar a Santa Coloma de Gramenet, mentre que la resta d'usuaris van quedar distribuïts per altres instal·lacions públiques de Badalona. La piscina rep entre 650 i 700 usuaris al dia. Els monitors han arribat a vigilar els usuaris amb forro polar de tant fred que fa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona