Administracions

La Seu d'Urgell reclama el deute de la Generalitat

El ple de l'Ajuntament pirinenc reclama al govern de la Generalitat 1,7 milions en transferències

El PSC promou la moció i el govern de CiU l'accepta

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va aprovar ahir una moció que insta el govern municipal a reclamar a la Generalitat un calendari concret per abonar els prop d'1,7 milions d'euros que el govern català deu al municipi. El deute està reconegut pel mateix govern municipal, de CiU, que el va fer constar en el pressupost municipal, la gran majoria com a transferències corrents i de capital.

La moció la va presentar el grup Compromís per la Seu, coalició liderada pel PSC, a l'oposició, però que va tenir el suport de la resta de grups. En la moció, els socialistes asseguren que el deute de la Generalitat té una repercussió molt negativa en la tresoreria del consistori i que l'obliga a recórrer al finançament privat, i en aquest sentit esmenta dues pòlisses de crèdit, d'un milió d'euros cadascuna, que es podrien haver estalviat si el govern no tingués deutes amb el consistori.

Per al portaveu de Compromís per la Seu i diputat del PSC al Parlament, Òscar Ordeig, el fet que tot just ara hagi començat un nou govern a la Generalitat fa que sigui “el moment idoni per fer aquesta reclamació des de l'Ajuntament de la Seu”. Des del govern municipal, el tinent d'alcalde, Jesús Fierro (CiU), afirma que “és correcte demanar que es pagui el deute, són diners de l'Ajunatment”, i per això el govern no s'ha oposat a la moció.

Això sí, Fierra va criticar que l'exposició de motius de la moció dels socialistes “no s'ajusta a la realitat”. Segons Fierro, l'actual situació financera de l'Ajuntament és bona i no depèn d'aquests 1,7 milions d'euros. “El 2003 la Generalitat no devia cap euro, però la situació financera era deplorable i l'Ajuntament pagava els proveïdors en un període d'entre sis mesos i un any”, assegura. “Ara paguem a 22 dies, que és el mínim de temps de tramitació d'administrava”, de manera que, segons Fierro, si la Generalitat estigués al dia d'aquestes transferències, això no significaria cap canvi. “Aquest deute no ens distorsiona en absolut la situació financera, però demanem que es pagui, és clar”, conclou.

LA XIFRA

1,7
milions d'euros
deu la Generalitat al consistori de la Seu d'Urgell, sobretot en transferències corrents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona