Administracions

La Generalitat donarà suport a Premià per la rotonda al port

A més, també “estudiarà” si pot finançar el pas subterrani de l'estació de tren, que ara pagarà l'Ajuntament

La Generalitat farà costat a Premià de Mar per la proposta d'ubicació de la futura rotonda d'accés al port. Aquesta és una de les afirmacions que ahir va fer el delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, després de reunir-se amb l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU).

“La Generalitat estarà al costat de l'Ajuntament en la seva decisió”, va manifestar Escobar. El delegat ho va justificar per dos motius: “D'una banda, l'Ajuntament és el que millor interpreta les necessitats de la ciutat i, de l'altra, perquè la proposta vindrà derivada d'un procés participatiu amb la ciutadania”, va dir.

Escobar també es va referir al projecte del pas subterrani per accedir a l'estació de tren del municipi, i va assegurar que “es tindrà la màxima sensibilitat en aquest àmbit i s'estudiarà si la Generalitat ho pot assumir econòmicament”. El delegat, però, va voler deixar clar que “això dependrà de les possibilitats econòmiques que la Generalitat tingui en un futur i no significa que finalment es pugui fer”. I és que, de moment, serà l'Ajuntament el que es farà càrrec dels costos d'aquesta obra, que pugen fins als 241.000 euros.

Per la seva banda, l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), va valorar positivament la trobada, però va voler emfatitzar que, en el cas del giratori del port, “la solució depèn bàsicament de criteris tècnics”. No obstant això, Buch es va mostrar esperançat que l'acord polític i social assolit en aquest aspecte “ajudi els tècnics a trobar la millor solució possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia