Administracions

Revifa l'oposició a les campanes a la catedral

Trobada entre l'hotel Històric i el Bisbat per buscar solucions, mentre alguns veïns s'organitzen per aturar-les

Representants de l'hotel Històric de Girona es van reunir ahir amb el bisbe, Francesc Pardo, per mostrar el seu descontentament per la decisió de tornar a tocar les campanes de la catedral de nit i mirar de buscar una solució.

L'establiment va plantejar la possibilitat d'amortir el so, però el Bisbat, com ja va passar la primera vegada, es nega a fer-ho. Fonts del Bisbat han explicat que “o les campanes toquen amb normalitat o no toquen”. Paral·lelament, veïns del Barri Vell contraris als tocs nocturns de les campanes s'estan organitzant i es podrien afegir a una possible via judicial; de fet, ja s'ha contactat amb un advocat especialista en el tema. El requeriment de l'Ajuntament al Bisbat perquè tornessin a tocar –que es va fer efectiu la nit de dimecres a dijous– lluny de pacificar els ànims està revifant la polèmica i la pot acabar judicialitzant. Precisament, el Bisbat de Girona no vol arribar a judici, perquè n'ha perdut la majoria, i per això va optar per silenciar les campanes de la catedral de 3/4 de12 a les 7 del matí.

La propietària de l'hotel Casilda Cruz, es mostra “terriblement disgustada per la polèmica que s'ha generat”. Segons explica, ella només va exposar la situació del seu establiment al llavors alcalde, Carles Puigdemont, i, diu: “Va ser l'Ajuntament el que va parlar amb el Bisbat per aturar-les.”

LA FRASE

No és cert que volguéssim que deixessin de sonar, i sempre hem buscat un acord
Casilda Cruz
propietària de l'hotel històric

“Volia pagar per amortir el so!”

Casilda Cruz, propietària de l'hotel Històric, se sent criminalitzada per haver demanat una solució per als tocs nocturns de les campanes de la catedral. Explica que no és cert que volgués que s'aturessin i assenyala que fins i tot va plantejar la possibilitat de pagar el cost d'amortir el so. El Bisbat, diu, és partidari de deixar de tocar abans d'amortir les campanades. Cruz també explica que ha mirat sense èxit d'aïllar acústicament l'hotel amb una important inversió posant un doble vidre especial, però que l'elevat nombre de decibels de les campanes, cap a 60, segons l'Ajuntament –uns 71, segons l'hotelera–, ho ha fet del tot impossible. No obstant això, continua buscant solucions. Cruz no vol arribar a judici, però diu que hi ha molta gent al Barri Vell que pensa com ella, però que no ho diu obertament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.