Administracions

Localitzen a Cassà dos abocaments de runa

Un dels punts afectats és el paratge del prat de dall, zona d'alt valor natural

L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha obert dos expedients sancionadors a dos ciutadans per haver dut a terme abocaments en dos veïnats del municipi, un dels quals localitzat al paratge del prat de dall del sector de Sant Vicenç d'Esclet, un espai important en tractar-se d'una zona d'alt valor natural. Aquest espai, a més, consta d'una normativa específica dirigida a la preservació dels seus valors naturals.

L'altre abocament, també de runes i residus de la construcció, es va localitzar al veïnat de Serinyà, en una parcel·la al marge del camí de can Flota. L'abocament presentava un volum aproximat d'1,5 m³. La policia local va localitzar-hi un albarà de material de l'empresa que, amb l'adreça de l'enviament al municipi de Quart, va permetre localitzar el seu possible responsable. A l'expedient es considera que es tracta d'una infracció “sancionable i de caràcter greu” perquè aquest abocament de residus es va localitzar en una zona especialment sensible coneguda com el prat de dall, al veïnat de Sant Vicenç d'Esclet.

Espai d'alt valor natural

La diversitat paisatgística que hi ha a Cassà de la Selva és una de les fortaleses del municipi: s'hi poden trobar des de boscos de ribera fins a bosquines de tipus mediterrani, camps de conreu, alzinars i sureres. I, en aquest entorn natural, el massís de les Gavarres aporta una riquesa molt valuosa al municipi que l'Ajuntament vol preservar. L'abocament del pla de dall s'ha dut a terme en un espai d'especial valor natural del municipi que consta d'una normativa específica dirigida a la preservació dels seus valors naturals, d'acord amb el que disposa el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM).

En els dos casos, l'Ajuntament ha obert els corresponents expedients sancionadors per determinar les responsabilitats de les dues actuacions per, seguidament, traslladar l'expedient a la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (Xaloc) perquè es portin a terme els tràmits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.