Administracions

Estira-i-arronsa entre Cultura i l'Ajuntament per unes obres a Besalú

La Generalitat reclama els diners aportats en uns treballs que no es van acabar a temps i el consistori estudia recórrer al contenciós administratiu

El Departament de Cultura reclama a l'Ajuntament de Besalú la devolució de 243.000 euros, corresponents al 90% d'una subvenció per pagar la rehabilitació de l'espai cultural Cal Tronc. La concessió del 10% restant, que encara no els havien lliurat, ha quedat anul·lada. La remodelació es va estrenar el 2012.

Cultura argumenta que les obres no es van acabar en els terminis previstos (es van enllestir quatre mesos més tard) i que l'espai no disposa de l'informe de seguretat favorable. L'Ajuntament admet que les obres no van acabar quan tocava (van estar parades un temps), però assegura que sí que hi ha un informe d'evacuació favorable, signat pels bombers. El consistori ha presentat recurs i, depenent de com es resolgui, està disposat a portar el cas al contenciós administratiu.

L'alcalde, Lluís Guinó (CiU), està molest amb l'actitud del Departament de Cultura. “En el tema de la seguretat no tenen raó i, pel que fa als terminis, si haguessin de reclamar els diners a tots els ajuntaments que no els compleixen no acabarien mai”, va manifestar ahir, alhora que feia notar el fet que el govern “està tardant molt” a resoldre el recurs que vam presentar. I va afegir: “Volen que els tornem 243.000 euros quan ells [la Generalitat] ens en deuen 800.000 del Pla de Barris.”

“Una qüestió tècnica”

El director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, va matisar ahir que la reclamació obeeix a una qüestió “tècnica i administrativa” i que confia que s'atendrà el recurs presentat per l'Ajuntament. “Els seus arguments són sòlids”, va concloure.

LA XIFRA

243.000
euros
és la quantitat pagada per Cultura, que ara en reclama la devolució a l'Ajuntament.

LA FRASE

Volen que els tornem 243.000 euros quan ells ens en deuen 800.000 del Pla de Barris
Lluís Guinó
ALCALDE DE BESALÚ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia