Administracions

El Masnou crea un consell civil per debatre les polítiques locals

El Masnou crea el Consell de la Vila, un òrgan consultiu que té com a objectiu que els masnovins debatin els assumptes públics del municipi dels sectors estratègics, econòmics, socials, culturals o sostenibles. Amb això es vol incrementar la participació ciutadana en la política local, relata l'alcalde, Jaume Oliveras (ERC). Aquest òrgan debat els pressupostos i fa un balanç tant del pla d'acció municipal com de les ordenances. Els seus integrants, a més, poden “generar propostes i debats que siguin oportuns”, especifica el batlle.

Aquest consell està format per una quarantena de persones que, entre d'altres, provenen d'entitats veïnals, municipals, ciutadans escollits per sorteig, òrgans sectorials i polítics. Aquest consell té previst reunir-se cada mig any, però si escau farà sessions extraordinàries fora de termini.

La primera reunió d'aquest òrgan va ser el 5 de febrer passat. En aquesta sessió es va decidir crear una comissió de participació ciutadana i una altra sobre la convivència amb els animals domèstics. En aquestes comissions, segons l'alcalde, hi poden participar persones externes al consell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia