Administracions

El PSC de Cunit guanya el primer assalt judicial amb l'actual govern

La indemnització per les obres de la piscina va ser legal, segons els tribunals

El Tribunal de Comptes, depenent de les Corts espanyoles, ha resolt que la indemnització de mig milió d'euros que l'Ajuntament de Cunit va pagar a l'empresa adjudicatària de les obres de la piscina municipal i el pavelló va ser justificada perquè aquests diners van ser gastats realment a l'obra. La sentència desestima la demanda interposada per l'actual govern municipal (CiU, ERC, ICV i Guanyem Cunit), que, a més, haurà d'assumir les costes judicials.

Els fets es remunten al 2006 quan l'aleshores govern del PSC i el PP va adjudicar la construcció i explotació de la piscina municipal per 4,6 milions d'euros i una aportació municipal de 600.000 euros, però la unió temporal d'empreses que havia estat l'adjudicatària de les obres no va aportar la garantia econòmica preceptiva. Quatre anys després, la Sindicatura de Comptes va ressenyar una possible irregularitat en l'expedient i la fiscalia del Tribunal de Comptes hi va intervenir i va acusar l'adjudicatària d'haver pactat una extinció del contracte amb el PSC i el PP que fixava una indemnització de 500.000 euros. Ara el mateix tribunal ha considerat justificada la indemnització perquè creu que els diners es van gastar a l'obra. L'actual equip de govern està estudiant si recórrer la sentència.

No hi va haver tracte de favor, segons el PSC

L'exalcaldessa i actual cap de l'oposició del PSC de Cunit, Judith Alberich, ha celebrat la sentència perquè, a parer d'ella, avala la seva gestió al capdavant del consistori i “demostra que no hi va haver en cap moment cap tracte de favor”. Alberich ha criticat l'actual govern, a qui ha acusat de fer creure a la població que l'anterior govern va malbaratar diners públics. Amb la sentència favorable, els regidors del PSC i el PP que estaven al govern s'han lliurat d'haver de reposar els més de cinc-cents mil euros per responsabilitat patrimonial. “L'estigmatització sistèmica i la difamació política a llarg termini no tenen recorregut”, assenyala un comunicat del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia