Administracions

L'Ajuntament de Vila-seca liquida tot el seu deute bancari

És el primer municipi català de més de 20.000 habitants a fer-ho

Vila-seca és el primer municipi català de més de 20.000 habitants que no té cap deute pendent amb els bancs. L'Ajuntament va oficialitzar dilluns passat la cancel·lació de l'últim crèdit que tenia pendent, amb un pagament d'1.066.403 euros a l'entitat bancària BSCH. D'aquesta manera, es finalitzava el procediment de liquidació del deute bancari que es va iniciar l'any passat arran de l'acord de ple del 30 d'octubre que apostava per la seva amortització total.

Com a conseqüència d'aquest acord, l'Ajuntament de Vila-seca ha treballat en els últims mesos en la liquidació dels 13,1 milions d'euros que tenia pendents de retornar i que corresponien a un crèdit ICO. Així, a finals de l'any passat ja va retornar 8.697.685 euros, i l'import restant s'ha retornat a través de dues liquidacions fetes durant aquest mes, i que van culminar dilluns passat.

L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet (CiU), va celebrar que la nova situació de deute zero permetrà, d'acord amb la legislació vigent, “continuar invertint en les persones”, així com en el territori i altres activitats, a més de “seguir sent més sostenibles i més competitius estratègicament”.

En concret, la liquidació del deute permetrà, segons l'Ajuntament, ampliar el marge per tal de poder engegar noves inversions a la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia