Administracions

Gavà descarta per ara la zona blava i verda a la platja

L'Ajuntament assajarà un pla de mobilitat que inclou la creació d'un pàrquing de pagament a l'estiu

S'habilitarà un bus llançadora gratis des de Barnasud i es doblarà el nombre de grues

Accedir a la platja de Gavà en vehicle privat continuarà, de moment, sent gratis, ja que l'Ajuntament ha renunciat a instal·lar la zona blava i verda al barri de Gavà Mar. Això no significa que es descarti definitivament l'aparcament regulat als carrers, però el consistori vol estudiar abans quin resultat dóna el pla de mobilitat que posarà en marxa aquest estiu per millorar el trànsit al litoral. “La platja rep una massiva afluència de visitants a l'estiu que genera problemes de mobilitat i de convivència”, va explicar ahir l'alcaldessa, Raquel Sánchez, que va assenyalar que Gavà Mar rep cada estiu un milió de visitants. Més d'un 80% provenen de fora de Gavà i la pràctica totalitat hi arriben en vehicle privat. El trànsit i l'aparcament són difícils, i els cotxes aparcats a les voreres causen queixes veïnals.

El pla preveu la creació d'un aparcament provisional de 115 places a l'avinguda Europa de pagament: cinc euros pel dia sencer i tres euros les tardes–funcionarà de les 10 a les 20 hores–. S'incrementarà la presència policial amb quatre agents més els cap de setmana del juny i entre dos i sis més al juliol i l'agost. Sis agents de mobilitat donaran suport als agents. A més, s'instal·larà un dipòsit durant l'estiu a Gavà Mar perquè la nova grua que se s'afegirà a l'existent pugui retirar els vehicles mal aparcats.

“No renunciem a la zona blava i verda, però ho hem analitzat i tenim indicis que potser no és el millor sistema per regular l'aparcament”, va afirmar Sánchez, amb referència als problemes que ha implicat la implantació a Castelldefels. L'associació de veïns de Gavà Mar ha rebut amb satisfacció el pla, segons la presidenta, Elisabet Martínez. “Feia molts anys que reclamàvem mesures per posar fi al col·lapse de cada estiu.”

LA XIFRA

115
places d'aparcament
tindrà el pàrquing provisional que funcionarà a l'estiu al número 36 de l'avinguda Europa.

Una llançadora connectarà amb Barnasud

Rosa M. Bravo

El pla de mobilitat incorpora alternatives al vehicle privat. Hi destaca la creació d'un autobús llançadora que connectarà cada mitja hora el centre comercial Barnasud amb la platja. Els conductors podran deixar el cotxe al pàrquing del centre comercial i agafar el bus gratuït entre les onze del matí i les set de la tarda els caps de setmana i festius. S'incrementarà a més la freqüència de pas del bus local GA1 dels 30 minuts actuals a 20 entre setmana, i dels 45 del cap de setmana als 30. També s'instal·larà un nou mòdul de Bicibox, el sistema d'aparcament públic per a bicicletes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]