Administracions

La Generalitat té 3.000 béns immobiliaris a Barcelona

La majoria de propietats són ara escoles, instituts i centres públics d'atenció sanitària

També hi ha espais arrendats que s'estan fent servir com a oficines

Algunes finques provenen d'execucions judicials

La Generalitat disposa de gairebé 3.000 béns patrimonials immobiliaris a la demarcació de Barcelona. La majoria d'aquests béns es troben a la capital barcelonina, que en té 609, el 20% del total del territori. Es tracta, principalment, d'edificis en propietat de l'administració catalana que es fan servir com a seus de les conselleries de govern, escoles, centres d'atenció sanitària, comissaries i oficines.

A banda dels immobles en propietat, la Generalitat també disposa de desenes d'espais arrendats a la capital catalana. Entre els quals hi ha oficines del Departament d'Interior –al carrer Diputació–, l'edifi-ci del Tribunal Superior
de Justícia de Catalunya (TSJC) i el centre cultural Arts Santa Mònica.

Un jaciment a Sabadell

A banda de Barcelona, quatre ciutats més de la demarcació concentren la immensa majoria de patrimoni immobiliari que encara és propietat de la Generalitat en aquesta zona del país.

Un d'aquests municipis és Sabadell. Segons dades del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, a la cocapital del Vallès Occidental hi ha actualment 115 béns propietat de la institució,
i la majoria s'estan utilitzant per administrar els serveis públics. En la llista de propietats, hi destaca també el jaciment paleontològic de Can Llobateres.

A l'Hospitalet de Llobregat, per la seva banda, la Generalitat hi té actualment 93 béns. Hi destaquen, per sobre de tot, la xarxa ferroviària de l'avinguda Carrilet, un solar a la carretera d'Esplugues i la futura residència de disminuïts psíquics al carrer Mare de Déu de Bellvitge.

Terrassa, amb 87 propietats, i Manresa, amb 77, són els altres dos municipis de la demarcació amb més quantitat de patrimoni propietat de l'administració. A la cocapital vallesana, un dels béns més curiosos de la institució és el parc infantil Can Vilardell. Pel que fa a la capital del Bages, la Generalitat hi té en arrendament un centre de capacitació agrària.

Més finques heretades

En total, la Generalitat té 5.661 béns immobiliaris a tot Catalunya. La majoria de patrimoni que l'administració té en propietat es concentra a la demarcació de Barcelona. La segueixen Girona (969), Tarragona (914) i Lleida (868).

A més, el govern català també té en propietat centenars de finques provinents d'herències. Concretament, el nombre de propietats heretades supera les 300. La majoria d'aquestes finques es troben en municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

LES XIFRES

8
béns
patrimonials té l'administració catalana a la resta de l'Estat espanyol i en països estrangers.
20
per cent
del patrimoni que la Generalitat manté a la demarcació es concentra a la capital catalana.
2.910
immobles
té en propietat o en règim d'arrendament l'administració catalana a la demarcació.

Quatre a l'Estat i quatre a Europa

La Generalitat disposa de vuit béns patrimonials immobiliaris repartits entre l'Estat espanyol (4) i l'estranger (4). Pel que fa a aquests darrers, els quatre immobles estan situats a Brussel·les, Perpinyà, Roma
i Viena, i pertanyen al Departament de la Presidència.

Tots, a excepció del de Perpinyà, són immobles en arrendament que es fan servir com a seus de la delegació del govern en aquests països. A més, en el cas de Brussel·les, l'oficina també s'utilitza com a secretaria per a la UE. Pel que fa a Perpinyà, l'immoble és de propietat i s'ha convertit en un organisme de la Generalitat orientat a promoure la llengua i la cultura catalanes.

Amb relació al patrimoni a l'Estat espanyol, la Generalitat de Catalunya té actualment dues oficines en arrendament a Madrid que funcionen com a delegació del govern. També disposa d'un habitatge, vinculat al Departament de Benestar Social
i Família, a Sant Sebastià (Guipúscoa). Finalment, l'administració catalana també té, en aquest cas en règim de propietat, un aparcament al carrer Maristas, número 2, de Lucena (Còrdova), provinent d'una execució judicial, segons asseguren fonts del Departament d'Economia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona