Administracions

Badalona cerca solució per a un dels punts viaris més negres

El govern d'esquerres vol destinar, aquest any, 250.000 euros a eixamplar el carrer Eduard Maristany a l'altura d'Endesa

Els veïns de la Mora exigeixen una solució immediata i demanen que els treballs incloguin un carril bici

En el marc de totes les actuacions que s'estan dissenyant al tram de litoral on es troben Badalona i Sant Adrià, hi ha una que podria cristal·litzar amb caràcter d'urgència. El govern badaloní (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) ha decidit cercar una solució per al tram del carrer d'Eduard Maristany amb Mar Negre, franquejat pel mur d'Endesa on hi ha el sector de les tres xemeneies i per la via del tren. Aquest espai es considera un dels punts viaris més negres de la ciutat i afecta tant vianants com ciclistes i conductors.

El tinent d'alcalde de Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC), ha anunciat que abans de l'estiu es pretén consignar una partida de 250.000 euros per eixamplar aquest tram de carrer, on la vorera és mínima i la visibilitat deixa molt a desitjar. A més, és un espai freqüentat per ciclistes, patinadors i corredors, així com l'únic eix que connecta l'estació de Renfe de Sant Adrià amb el badaloní barri de la Mora. Abans, però, l'Ajuntament de Badalona ha de convèncer Endesa, propietària del terreny afectat, perquè li cedeixi els metres necessaris per poder ampliar el vial. Fonts d'Endesa han explicat que, tot i ser coneixedors de les intencions de l'administració badalonina, a hores d'ara no tenen cap sol·licitud sobre la taula.

Donar solució a aquest punt és una de les demandes que la plataforma de veïns La Mora-Front Marítim ha fet arribar recentment al govern local, amb una intervenció contundent en el ple municipal. Els veïns van denunciar que el tram està ple de “punts cecs per als conductors” i van re-clamar que les obres incloguin un carril bici.

La intervenció veïnal va precedir l'aprovació d'una moció presentada pel PP i que compromet tots els partits a emprendre accions per millorar la mobilitat i el transport públic al front marítim. Un dels grans reclams veïnals és la prolongació del tramvia fins a l'estació de Renfe de Badalona. El govern d'aquest municipi assegura que l'objectiu segueix ben viu.

LA FRASE

Volem fer una actuació provisional però immediata per reduir el perill en aquesta zona
Oriol Lladó
regidor de badalona habitable

LA XIFRA

250.000
euros
és la partida que té previst destinar el govern de Badalona a les obres d'eixamplament de la via.

Es fixen els objectius del mandat

Els governs de Badalona i de Sant Adrià de Besòs han fixat quines són les actuacions que volen tenir enllestides quan expiri el mandat, pel que fa al front litoral entre els dos municipis. S'hi van referir els màxims representants de les dues ciutats, Dolors Sabater i Joan Callau, respectivament, durant la presentació de les conclusions a què han portat els debats sobre el futur d'aquesta zona. Durant els propers tres anys, els dos municipis aspiren a recuperar la platja en tot aquest tram, a soterrar
el col·lector i a dignificar el tram de passeig marítim que connecta les dues ciutats. En col·laboració amb el Consorci del Besòs, també es voldria tenir definit un projecte per a les tres xemeneies.

Preservar aquesta joia industrial és una de les principals peticions del prop de centenar de persones que van prendre part en els debats, que consideren que cal transformar les tres xemeneies en un equipament d'ús ciutadà, sociocultural i tecnològic. L'altra sol·licitud rellevant té relació amb la millora de la connectivitat de la zona limítrofa. En aquest sentit, indiquen que és bàsica per obrir l'espai al mar i augmentar la presència del transport públic i facilitar els desplaçaments
a peu i en bicicleta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona