Administracions

Guerra de xifres per la transparència a Sallent

L'equip de govern de Sallent (CDC i PSC) i la CUP, a l'oposició, s'han enrolat en una guerra de xifres pels nivells de transparència de l'Ajuntament.

La CUP va denunciar primer que l'Ajuntament suspenia els percentatges de transparència que exigeix la llei, una afirmació que el grup va fer pública després de contrastar les dades amb el segell Infoparticipa del laboratori de periodisme i comunicació per a la ciutadania plural de la UAB, segons el qual “només es compleixen el 34% dels indicadors analitzats”. Una setmana després, i a través també d'un comunicat, l'equip de govern ha explicat que l'Administració Oberta de Catalunya va donar d'alta l'ens local al novembre, però que no va ser fins al 5 de febrer de 2016 que els treballadors van dur a terme el primer taller pràctic per publicar al web. Des d'aleshores, “s'està publicant la informació dels més de 100 paràmetres per complir amb la llei”. Després de detectar que el mapa interactiu no recollia tota la informació, l'Ajuntament va sol·licitar una nova valoració, que ha fet pujar el percentatge fins al 42%.

L'equip de govern també argumenta que hi ha paràmetres que no apareixen perquè estan incomplets i cita com a exemple l'apartat biogràfic dels regidors a l'oposició, als quals ha donat un marge perquè facilitin les dades. Si no, es tirarà endavant sense la seva aparició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia