Administracions

Protesta per les inscripcions de secundària a Salt

Pares d'El Gegant del Rec es mobilitzen perquè els seus fills no hagin d'anar al Sunyer

Una vintena de pares i mares de l'escola El Gegant del Rec van protestar ahir en el ple de Salt per denunciar que més d'un 20% de famílies de la vila no han entrat en la primera opció de secundària. Concretament, a l'institut Salvador Espriu 32 nens han quedat sense plaça i a l'institut Vallvera, 17. En canvi, a l'INS Salvador Sunyer només hi ha hagut sis sol·licituds i han quedat 48 places lliures. L'AMPA no vol que es desintegrin grups consolidats a primària i que els seus fills hagin d'anar al Sunyer, en el qual insten a actuar per evitar l'estigmatització.

Tant el regidor de Canviem Salt, Wilder Palacio, com la portaveu del PSC, Iolanda Pineda, van preguntar a l'equip de govern pel tema. La regidora d'Ensenyament, Núria Tió, va defensar que el Sunyer és un “centre acollidor on es treballa per millorar la inclusivitat social”, afirmació que va ser protestada pels pares. Pineda va recordar-li que actualment el 70% dels alumnes té necessitats especials i que per tant “és un centre de difícil recuperació”, i es va preguntar si “és just que siguin els alumnes d'El Gegant del Rec els que l'hagin de normalitzar”. Tió va defensar que “el deure de l'Ajuntament és cobrir les places del municipi”. També va insistir que han reclamat millores “en les instal·lacions” (des de la creació, el 2004, s'està en barracons) i defensar “la professionalitat” de l'equip docent. Per la seva banda, el regidor de Ciutadania i Convivència, Ferran Burch, es va comprometre a portar l'estigmatització i els prejudicis en l'entorn escolar a la comissió que s'ha creat en el consell de ciutat per canviar la imatge del municipi.

Diners de càrrecs de confiança, per a la festa major

El ple de l'Ajuntament de Salt va aprovar ahir destinar 10.000 euros que en principi estaven previstos per a uns càrrecs de confiança que no s'han cobert a fer que les cadires dels concerts de tarda de la festa major siguin gratuïtes. La regidora responsable de la festa major, Eva Rigau, va explicar que el lloguer costa uns 1.700 euros i pel que pagaven els assistents –uns 5 euros per cadira– s'ingressaven uns 8.000 euros, que es destinaven a pagar altres coses de la festa major. Per això, s'ha decidit destinar-hi 10.000 euros i que el pressupost total sigui de 80.500. CiU hi va votar en contra perquè aquests diners es podrien destinar a “altres opcions, com ara lloguer social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona