Administracions

política municipal

pressupostos

L'oposició es posa un límit de 12.000 euros

Tota l'oposició de l'Ajuntament de Vila-seca, excepte Ciutadans –el PSC, Decidim, Vila-seca en Comú i el PP–, va anunciar que s'aplicaran un límit voluntari anual de 12.000 euros en concepte d'indemnitzacions per assistir a plens i comissions. Els grups consideren que hi ha un tracte “discriminatori” entre regidors de govern sense dedicació exclusiva i de l'oposició. El portaveu de Decidim, Josep Forasté, va instar el govern de Josep Poblet (CiU) a fer el mateix que ells i va criticar que un regidor delegat del govern cobri un màxim de 17.500 euros, en comparació amb els 10.500 d'un regidor a l'oposició. Els quatre grups asseguren que, tot i que en el ple d'abril es van eliminar els límits, a la pràctica “s'apliquen els màxims que hi havia”. El portaveu del PSC, Ander M. Basterrechea, va destacar: “Si tots els regidors tinguéssim el mateix límit de 12.000 euros, l'Ajuntament s'estalviaria prop de 200.000 euros en els tres anys que queden de mandat.”

Per la seva banda, el regidor d'Hisenda, Xavier Farriol, va recordar que el sistema de compensacions “no és exclusiu de Vila-seca” i va afirmar que sempre ha estat “el més restrictiu de tots els ajuntaments de la seva dimensió i nombre de regidors”. Com a exemple, va citar que a Salou i Cambrils hi ha vuit i quatre dedicacions exclusives respectivament, en comparació amb les dues de l'Ajuntament de Vila-seca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia