Administracions

Sant joan Despí

L'AMB ajuda a reformar 97 edificis

La línia d'ajuts que l'Àrea Metropolitana de Barcelona va posar en marxa els anys 2014 i 2015 ha permès rehabilitar 97 edificis a Sant Joan Despí, la qual cosa ha repercutit en la millora de les condicions de 743 pisos on resideixen 1.858 persones. Un 48% de les actuacions van ser destinades a actuacions d'habitabilitat; un 24%, a l'accessibilitat; un 22%, a la conservació, i el 6% restant, a l'eficiència energètica. Un 80% dels edificis on s'han fet intervencions tenen una antiguitat superior a 36 anys.

Segons l'Ajuntament de Sant Joan Despí, aquestes actuacions no només han permès millorar la qualitat dels edificis de la ciutat sinó que també han repercutit de manera molt positiva en l'economia local, ja que un 55% de les empreses que han executat les obres són del municipi. Això ha suposat a les empreses locals un impacte econòmic de 2,2 milions d'euros, mentre que l'impacte total ha estat de 3,7 milions. D'aquesta xifra, l'AMB n'ha subvencionat 1,4 milions d'euros.

El pla d'ajuts que ha promogut l'AMB té dos objectius. D'una banda, es vol millorar el parc d'habitatges de la ciutat. D'una altra, es busca col·laborar en la reactivació de les empreses relacionades amb la construcció, ja que aquest ha estat un dels sectors més castigats per la crisi. Per aquest motiu, el consistori va convocar totes les empreses de la ciutat que eren susceptibles de poder intervenir en les obres perquè tinguessin coneixement de l'oportunitat que representava per a elles aquest pla de rehabilitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona