Administracions

societat

civisme

Acció a Palamós per fomentar les pràctiques cíviques

L'equip de govern, d'ERC-CiU, incorporarà a través d'un programa pilot agents cívics, en col·laboració amb Mifas

L'equip de govern de Palamós, d'ERC-CiU, vol continuar apostant pel projecte de Ciutat Educadora, iniciat per l'equip anterior, i vol apostar per fomentar les pràctiques cíviques. Una iniciativa que, segons l'alcalde, Lluís Puig (ERC), i el seu soci de govern, Jordi Pallí (CiU), és una prioritat com a projecte polític.

Amb aquest objectiu s'incorporaran dos agents cívics, que treballaran des de l'1 de juny fins a final d'octubre, en el marc d'una prova pilot. Aquesta iniciativa, en col·laboració amb Mifas, ha de servir per informar la ciutadania de les normes més essencials de convivència, i fomentar així la lluita contra l'incivisme en temes com ara la tinença d'animals de companyia o la gestió de les escombraries.

Coordinació

Els dos agents que faran aquestes funcions conscienciaran especialment sobre l'aportació de residus, separant les fraccions en els contenidors corresponents i respectant els horaris per llençar les escombraries. També informaran els propietaris d'animals domèstics de la necessitat de dur-los lligats i de recollir-ne els excrements. Les molèsties per sorolls o el respecte al mobiliari públic també seran altres temes en què incidiran els agents cívics. El treball es farà per zones i amb uns ítems clars, si bé els agents hauran d'estar atents a altres problemàtiques.

Lluís Puig i Jordi Pallí van coincidir en la importància de la iniciativa per apostar per la pedagogia i la informació abans que aplicar sancions, tot i que si és necessari s'actuarà. Els dos agents cívics actuaran sempre en parella i faran jornades d'horari continuat, partit o nocturn, segons la necessitat de cada cas. Se'ls distingirà fàcilment perquè portaran una armilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona